Çarşamba, Eylül 18, 2013

RENKLİ ÇOCUK KURABİYELERİ

DSC_0406
Çocuk Kurabiyesi dediğime bakmayın siz. Dileyen büyükler de pekala yiyebilir bu kurabiyelerden:) Hatta renkli yapmadan içine tarçın, zencefil, limon, portakal, vanilya veya kakao ekleyerek ve dilediğiniz kurabiye kalıbı  ile şekillendirerek hazırlayabilirsiniz. Ben bu kurabiyeleri çocuklar için hazırladığımdan pembe, sarı ve yeşil olarak üç renk gıda boyası kullandım ve adam şeklindeki kurabiye kalıbı ile şekillendirdim. Çocuklar gerçekten çok beğendiler ve severek yediler. Ama burada bir uyarı yapmak istiyorum. Ben gıda boyasını çok kısıtlı kullanıyorum, nadir zamanlarda ve çok özel günlerde olmak üzere. size de çok az kullanmanızı tavsiye ederim.
Malzemeler;
*250 gr.margarin (oda sıcaklığında) veya tereyağı ( margarin bu gibi kurabiyelerde daha iyi sonuç veriyor)
*1.5 su bardağı pudra şekeri ( yaklaşık 250 gr)
*Yarım çay bardağı kadar zeytinyağı
*2 adet yumurta
*Yarım  paket kabartma tozu
*Aldığı kadar un
*Arzuya göre gıda boyası (jel veya toz fark etmez)
Hazırlanışı;
1. Tüm malzemeyi karıştırıp  ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz. Bu aşamada unu azar azar ekleyerek kıvamı kontrol etmenizde fayda var.
2. Yoğurduğunuz hamuru üstü örtülü olarak 5-10 dakika dinlendirdikten sonra hamurunuza kaç renk katmak istiyorsanız o kadar parçaya bölün ve renklendirin.
3.Renklendirilen hamurları merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açın ve şekilli kurabiye kalıpları ile kesip, yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.

DSC_0405
 
4. önceden 180 derece ısıtılmış fırında kontrollü olarak pişirin (Üzerlerinin  renk değiştirmemesi gerekiyor ) Yaklaşık 12- 15 dakika arasında pişiyorlar ama her fırın farklı pişirdiği için sık sık kontrol etmekte fayda var yoksa renk değiştiği için kötü görünebiliyorlar. Afiyet olsun.

6 yorum:

kış güneşi dedi ki...

renkleri çok şirin olmuş ama bunlar nasıl yenilecek hepsi çocuk gibi :))ellerine sağlık canım

Nalan Kaplan dedi ki...

Çok şeker olmuşlar elinize sağlık.Sevgiler...

Unknown dedi ki...

Ben de cocuk kurabiyeleri demiyorum. Tam benlik. Ellerine saglik canim arkadasim

ORGANİZE ANNE dedi ki...

Ellerinize sağlık renkler hari olmuş tadı daha güzeldir.Sevgiler

pınar dedi ki...

http://pinarintarifdefteri.blogspot.com/ellerınızesaglık.11eylulkızımındogumgunuydu benım kurabıyelerım sızınkıler kadar güzel olmadı.cok cıcı,seker olmuş.cok güzel sunumlarınız var.sayfamaekledım sızı tarıflerınızın takıpcısıyım.sevgılerımı bırakıyorum.bende sayfama beklerım sızı.

Pembe Tatlar dedi ki...

Ooo harika ellerine sağlık canım :)