Cumartesi, Ağustos 02, 2014

ÇITIR KABAK

DSC_0401
Öncelikle tüm ziyaretçilerimin gecikmiş de olsa Ramazan Bayramını en içten dileklerimle kutlarım. Maalesef, fotoğraflarımı bloguma yüklememe aracı olan Flickr isimli sitede yaşadığım sıkıntı yüzünde Ramazan'da yayınlmak üzere hazırladığım tarifleri yayınlayamadım. Bunlardan biri de Ablamın special tariflerinden biri olan ve bayıla bayıla yediğimiz çıtır kabak tarifi. tarif basit olduğu kadar çok az malzeme ile hazırlanıyor. 
Malzemeler;
*Kabak,
*Soda,
*Un
*tuz
*Kızartmak için sıvıyağ

*Arzuya göre servis esnasında sarmısaklı veya sade yoğurt.

DSC_0379

Hazırlanışı;
1. Öncelikle güzelce yıkadığımız kabakları halka halka dilimliyoruz.
2.Kabak dilimlerini hafif tuzladıktan sonra bir müddet dinlendiriyoruz.
3.Bir kaseye bir şişe sodayı döktükten sonra, aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü gibi BOZA kıvamına gelinceye kadar un ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Burada un ve soda ölçüsü veremiyorum. Göz kararı ile ayarlayacağınız sos boza kıvamında olacak ve kabak dilimlerini bu sosa bulayacağız.
4. Bu arada sıvıyağı iyice kızdıralım ve soslanmış kabakları kızgın yağda kızartıp, havlu kağıt üstüne alarak fazla yağını çektirelim. Mümkün olduğu kadar sıcak veya ılık şekilde servis etmeye çalışalım.
Dilerseniz yanında sarmısaklı veya sade yoğurt ile de servis yapabilirsiniz. Ama ben sadec ve çıtır çıtır yemeyi seviyorum.

DSC_0377


Sos boza gibi koyu bir kıvamda olmalı.

DSC_0370
Afiyet olsun..

3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Ramazanda bende sütle yapıp,kızartmıştım..Nefis oluyor,kabak kızartma ..ellerinize sağlık...

Madam Kişot dedi ki...

fırında yapamaz mıyız peki bunu?

ufukmutfakta dedi ki...

Madam Kişot, maalesef o zaman çıtır olmuyor. Aynı lezzet ortaya çıkmaz. Kızartma olunca cips gibi çıtır oluyor. Kolay gelsin.