Perşembe, Kasım 13, 2014

PASTIRMALI ÇÖREK VE BİR KAHVALTI

DSC_0710 
 Ben  kahvaltı sofraları hazırlamayı, kahvaltı sofralarına konuk olmayı, kahvaltı sofralarında uzun uzun sohbetler yapmayı çok severim. Ama evimde misafirlerime kahvaltı hazırlamayalı uzun süre olmuştu. Neyse ki; geçen hafta sonu bu eksikliğimi ( bence eksiklik ) aile kahvaltısı ile gidermeye çalıştım. Ben mutlu oldum. Umarım Misafirlerim de mutlu olmuştur. Daha önceden de pastırmalı çörek tarifini sucukla denemiştim. Ben de yiyenler de beğenmişlerdi. Bu sefer yayınlamak için fotoğrafladım ve misafirlerim tarafından da beğenildi. Ertesi güne de tazeliğini kaybetmiyor. kahvaltılar için güzel bir tercih olabilir. Üstelik çok bereketli.
Malzemeler;
*125 gr yumuşak tereyağı
*1 su bardağı sıvıyağ
*1 su bardağı yoğurt
*1 adet yumurta
*1 paket kabartma tozu
*1 çay kaşığı tuz
* yaklaşık 5 su bardağı un. ( kontrollü eklemekte fayda var.)
İçi İçin;
*200 gr ufak parçalara bölünmüş pastırma
*yarım demet ince kıyılmış maydanoz
*arzuya göre ufak parçalara bölünmüş taze kaşar peyniri.
Hazırlanışı;
1.Yumurtanın sarısını ayırın. Yumurta akı, oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer tüm hamur malzemelerini güzelce yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın. Hamuru 10-15 dakika kadar dinlenmeye bırakın.
2.Hamuru iki eşit parçaya bölün. parçalardan birini merdane yardımı ile dikdörtgen biçiminde açın. çok fazla hamuru inceltmeyin.
3.Hamurun ortasına iç harcını koyun. önce hamurun bir tarafını iç harcının üzerine doğru, sonra diğer tarafını onun üzerine doğru kapatın. Hamurun diğer parçasını da aynı şekilde iç harcı ile hazırlayın.
4.Kapattığınız çörekleri geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu serpin.
5.180 derecede önceden ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin. Dilimleyerek servis yapın.Afiyet olsun. 
 
DSC_0713
 
Kahvaltı davetimde, yer alan ikramlarım aşağıda. Ev sahibi olunca sofra fotoğrafları çekmek mümkün olmuyor. Sanırım tüm blog yazarları bu sıkıntıyı yaşıyordur. Klasik kahvaltılıklar dışında, patates kavurması, zeytinyağlı yaprak sarma, domates soslu biber kızartması ve tulum peynirli kırmızı biber rulosu, ablamın yapıp gönderdiği peksimet, ayva tatlısı ve trileçe vardı.
DSC_0674

Salamların arasına ince dilimlenmiş kaşar peynirini, çiçek kurabiye kalıbı ile kesip yerleştirdim. Hoş bir görünüm oldu. Yeşil biberlere yazdan yaptığım domates sosu döktüm. Hep beğenilir:))
kahvaltı 2
Peynir tabağında misket tulum peyniri hoş bir görünüm verdi. Zeytin salatasına ise; kurutulmuş domates, çiğ badem, kekik, zeytinyağı ve ceviz değişik bir hava kattı.
kalvalti3


9 yorum:

vişnap dedi ki...

Ben pek sabah kahvaltılarını sevmem ama ikindi kahvaltılarını severim.Sizin harika lezzetlerle donanmış kahvaltı sofrası birden içimde kahvaltı yapma isteği uyandırdı.En kısa zamanda düzgün bir kahvaltı sofrası hazırlayacağım bende hep bir iki kurabiye bir parça ekmek köşesi ile kahvaltıyı geçiştiriyordum:)Pastırmalı çörek bambaşka harika güzel olmuş maydanoz koymadan yapmayı düşünüyorum listeme aldım sizlere afiyetler olsun.

Bir Dilim Düş dedi ki...

Sofra harika, çörek nefisss bayıldımm...

Sevgiler
Evren

Nurşen Aksoy dedi ki...

Kahvaltı masasından gözümü alamadımm..Muhteşem...O masada olmak vardı..Pastırmalı çöreği çok tuttum..Tam eşime göre(pastırma hastası)Tulum peynirlerini siz mi misket yaptınız,hazır mı aldınız?Markası??ellerinize sağlık,keyfiniz bol olsun..

ümran dedi ki...

Peksimeti görünce birden Eğin'li misiniz diye sorasım geldi :))

ufukmutfakta dedi ki...

Ümran, evet Eğin'liyim. Tam isabet:))

Mehriban dedi ki...

harika bir kahvaltı sofrası ! ellerinize ! pastırmalı çöreği beyendim, eşim için bunu mutlaka yapmalıyım ))

ümran dedi ki...

Aaaaa süper çok sevindim meğer hemşeriymişiz.. Ben de peğir' liyim :)))

ufukmutfakta dedi ki...

Nurşen, Misket tulum peynirini ben yapmadım hazır aldım, çok lezzetliydi. "Ariste" diye bir marka ve çeşnili misket tulum diye satılıyor. Muhtemelen şarküterilerde bulabilirsin. Sevgilerimle....

Mutfakfoni.com dedi ki...

Merhabaaa:) denedım ve cok guzelll