Perşembe, Aralık 18, 2014

KURABİYEDEN YILBAŞI ŞEKER KUTUSU

DSC_0985
Yeni Yıla girerken kurabiye çalışmalarına devam diyoruz. Burada içine şeker ve çikolata dolduracağımız bir kutumuz var. Yeni yıl şeker gibi, çikolata gibi geçsin diyoruz. ve kutumuzun içini hayal gücümüze bağlı olarak çeşitli tatlı sürprizlerle dolduruyoruz.

DSC_0971
 
Burada kullandığım kurabiye tarifi, bir öncekine çok benzemekle beraber tarçın ve zencefil yok. Fakat miss gibi vanilya var. Dolayısı ile rengi de daha beyaz duruyor. kalıbı kendimiz çıkarıyoruz. 4 adet aynı ölçülerde duvar ve bir de kare şeklinde zemin hazırlayıp, piştikten sonra Royal Icıng ile birbirine tutturuyoruz. Kurabiye'nin tarifi ile hemen hemen aynı olup, çok minik değişiklikler var. Tarif Sevgili arkadaşlarım Berna ve Işıl'ın Butik Pastacılık kitabından.
Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında ) veya margarin
*120 gr pudra şekeri-1 cup
*1 adet büyük yumurta
*1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya paket vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu
*330 gr un -3 cup
*Bir çimdik tuz
 Hazırlanışı;
1. Önce yağ, yumurta ile şekeri iyice karıştırın.
2. Toz malzemeleri de ekleyerek, güzelce yoğurun.
3. Yoğurduğunuz hamuru  hava almayacak şekilde buzdolabında en bir saat bekletin.
4. Dolaptan çıkardığınız hamuru merdane ile 0,5 (yarım) santim kalınlığında açın ve dilediğiniz kurabiye kalıbı ile kesip, yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirin.
5. 175 derecede önceden ısıtılmış fırında, 15 dakika kadar pişirin ve ızgara tel üzerinde iyice soğutun.   Afiyet Olsun
DSC_0966

Kurabiye hamurumuzdan olmazsa olmaz diyerek bir de çam ağacı yaptık. Royal Icıng ile üst üste birbirlerine tutturup, azıcık da içimizden geldiğince süsledik. En güzel şekerlemelerle sunum yaptık. Bir ölçü kurabiye hamurundan hem kutu, hem ağaç hem de başka kurabiyeler yapacak kadar hamur elde ediyorsunuz. yani çok bereketli....
DSC_1021

6 yorum:

yasmin18 dedi ki...

Muhteşem olmuş, ellerinize sağlık. Bu sene arkadaşıma giderken yapacağım hediyeyi böylece bulmuş oldum:) geçen sene kurabiye ev yapmıştım:)

Elift dedi ki...

Umarım yeni yıl sana da böyle şeker gibi, çikolata gibi damağında hep hoş bir tat bırakacak günler getirir..Bayıldım bu fikre, ellerine sağlık..

Nurşen Aksoy dedi ki...

AYY BAYILDIM,ÇOK GÜZEL OLMUŞ,BENDE YAPABİLİRMİYİM ACABA:(ELLERİNE SAĞLIK CANIM,HERŞEYİN GÖNLÜNCE OLACAGI BİR YIL OLSUN..

Mutfak Dili dedi ki...

Eline saglik olsun cook tatli olmus bunlar

ozlemhan dedi ki...

Geleneğini bozmamışsın her yılbaşı olduğu gibi zencefilli kurabiye yine yapılmış. Ellerine sağlık süpersin

LeylaK dedi ki...

kocaman bir alkış....ben yapamam :(
ellerin dert görmesin arkadaşım.