Perşembe, Ocak 15, 2015

BALKABAKLI RULO PASTA

DSC_0827
Balkabaklı Rulo, sevgili arkadaşım Nüket'in, elimizde büyüyen ve benim de cici kızım dediğim Sinem'e ait. Artık sayfamda ara ara Sinem'in tariflerine de yer vereceğim. Oldukça özenli ve titiz çalıştığı tariflere gerçekten bayılıyorum. Aynen bu balkabaklı Rulo'da olduğu gibi.
Tarif şöyle;
Kek Malzemeleri;
*4 yumurta
*250 ml ( 1 su bardağı ) balkabağı püresi- Hazırda pişmiş balkabağınız varsa ezerek kullanabilirsiniz. Yoksa istediğiniz miktarda balkabağını pişirip, 1 bardaklık ayırıp, kalanını daha sonra kullanmak için buzdolabında saklayabilirsiniz.)
*250 ml un ( 1 su bardağı kadar)
*Yarım paket kabartma tozu
*Yarım su bardağı kadar esmer şeker, yoksa beyaz toz şeker de olabilir.
*1 çay kaşığı tarçın
*yarım çay kaşığı toz zencefil ve yenibahar ve rendelenmiş muskat
Krema malzemesi
*200 gr labne peynir
*4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı
*yarım paket vanilya
*Yarım su bardağı pudra şekeri
Hazırlanışı;
1.öncelikle balkabağı püresini hazırlayın. Balkabağını tatlı yapar gibi pişirip, fazla suyunu süzüp, püre haline getirin.
2.Fırınınızı 180 dereceye ayarlayın ve 38x25 cm ebatlarında fırın tepsisini hafif yağlayarak, üstüne yağlı kağıt serelim. Yağlı kağıdın üstünü de hafifçe yağlayın. Kağıdın tepsiye yapıştığından emin olun.
3. 4 yumurtayı bir kaseye kırın, şekeri de ekleyerek 7 dakika mikser yardımıyla  çırpın.
4.Krema gibi olan bu karışıma balkabağı püresini ekleyin ve un hariç diğer baharatları ve kabartma tozunu da ekleyin. Mikser ile iyice çırpın. Unu hafifçe eleyerek ve spatula yardımı ile alttan üste doğru karıştırarak, harca yedirin. Yumurtanın kabarıklığı sönmemeli.
5.Harcı tepsiye ortadan başlayarak dökün ve spatula ile eşit yayılmasını sağlayın. Tepsiyi üç kere tezgaha vurarak içindeki hava kabarcıklarının çıkmasını sağlayın. Hemen fırına verin.
6.17-18 dakika fırında pişmesini bekleyin. Bu arada kontrollü olun, çünkü her fırının pişirme süresi farklıdır. keki elinizle kontrol edin. Parmağınızı hafif basınca hamur geri geliyorsa pişmiş demektir.
7. Temiz bir mutfak bezini tezgaha serin ve üzerine pudra şekeri serpin. Fırından çıkardığınız keki, hızlıca mutfak bezinin üstüne ters çevirin,( dikkat edin eliniz yakmayın ) bez yardımı ile keki rulo yapın. Çok fazla sıkı ve çok da gevşek olmasın.
8.Krema malzemelerini mikser yardımı ile karıştırın ve yaklaşık 10 dakika karıştırın. kek soğurken kremayı da buzdolabında bekletebilirsiniz.
9.Kek soğuyunca, ruloyu yavaş yavaş açın ve kenarlarında 1-2 cm boşluk kalacak şekilde spatula yardımı ile kremayı güzelce her tarafına sürün.
10.Kekimizi, krema ile birlikte güzelce rulo yapın ve streç folyoya sarak bir gece buzdolabında  bekletin.

DSC_0835
Servis yapacağınız zaman, Ruloyo dolaptan çıkarıp her iki baş kısmından keskin bir bıçak yardımıyla çok ince dilimler çıkarın. Bu şekilde rulo daha güzel görünecektir. İsterseniz servis edeceğiniz zaman üstüne yeniden pudra şekeri serpebilirsiniz ya da krema sıkarak süsleyebilirsiniz. 1 parmak kalınlığında dilimleyerek servis yapın. Afiyet olsun.



DSC_0832

11 yorum:

Unknown dedi ki...

Bal kabağının tatlısını çok severim rulo pasta halini çok merak ettim en kısa zaman da deneyeceği nefis görünüyor ellerinize sağlık

Özgen dedi ki...

Elinize sağlık mükemmel görünüyor sevgiler

Nilgün Komar dedi ki...

nmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm

hobiblog dedi ki...

Harika görünüyor, lezzeti de süperdir eminim :) Ellerine sağlık :)
Sevgiler :)

Güloanne mutfakta dedi ki...

Merhaba Canım, bloglar arasında yorum bırakma ve takibe alma etkinliği başlatıldı 31 Aralık 2015 tarihine kadarı.Hem haberdar edeyim hemde etkinliği desteklemiş olayım dedim. Çok güzel iştah açıcı görünüyor ellerinize sağlık. Takiptesin beklerim sevgiler.

Adsız dedi ki...

Nefisss yesek keşke necla

Unknown dedi ki...

kadın giyim,elbise, abiye,kıyafet, tunik,tesettür giyim,
bayan giyim,etek,
elbise,moda,marka,trend,
viskon,vizon,
şifon elbise,şifon tunik,
kreasyon,kayra,
fuşya,ekru,türban,günlük elbise,çocuk giyim,sexi iç giyim,sexi çamaşır,fantezi

Unknown dedi ki...

kadın giyim,elbise, abiye,kıyafet,
tunik,tesettür giyim,bayan giyim,etek,
elbise,moda,marka,trend,
viskon,vizon,şifon elbise,şifon tunik,
kreasyon,kayra,fuşya,ekru,
türban,günlük elbise,çocuk giyim,sexi iç giyim,
sexi çamaşır,fantezi,fantezi iç çamaşır,

NiNo dedi ki...

ben de bi ziyaret edim dedim :) özlemişim eski günleri ne çok severdim senin blogunda gezinmeyi :) hala da cok güzel zevki <3

BADEMCİCEGİ dedi ki...

Nefissss nefiss görünüyor :) Emeğine sağlık

YemekYe dedi ki...

Nefis görünüyor ellerinize sağlık. :) Daha önce denemediğim tarifleri görünce kendimi kaybediyorum ben. :)