Salı, Mayıs 24, 2016

ÇİLEKLİ,KAHVELİ YAZ PASTASI



Tiramisu tadında kolay ve lezzetli bir pasta tarifi var burada. Üstü de mevsim meyveleri ile süslü üstelik. Pandispanyasını kendiniz de yapabilirsiniz. Ama vaktiniz kısıtlı olduğunda hazır pandispanya da kullanabilirsiniz. Süsleme konusu tamamen hayalinize kalmış. Biz çilek ve yaban mersini ile süsledik. Siz dilediğiniz gibi süsleyebilirsiniz.
Malzemeler;
*1adet hazır pandispanya keki ( Üç katlı olanları tercih edin)
Krema için;
*2.5 su bardağı süt
*3 tepeleme yemek kaşığı toz şeker 
*3 tepeleme yemek kaşığı un 
*1 adet yumurta
*200 gram labne peyniri 
Islatmak için;
*1/2 su bardağı sıcak su
*1 yemek kaşığı neskafe
*2 yemek kaşığı şeker
Üzeri için;
Çilek ve Yaban Mersini
Hazırlanışı;
1.Öncelikle krema için şeker, un, süt ve yumurta karıştırılarak, ocakta kaynayıncaya kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra altı kapatılarak ılımaya bırakılır.
2.Krema ılındıktan sonra labne peynir ilave edilip mikser ile pürüzsüz hale gelene kadar çırpılır. 3.Yarım su bardağı sıcak su içinde neskafe ve şeker karıştırılarak sos hazırlanır ve hafif soğuması beklenir.
4.Servis tabağına pandispanya kekinin bir katı yerleştirilerek kahveli su ve fırça yardımı ile ıslatılır. 5.Üzerine kremanın üçte biri  ilave edilip ikinci kat pandispanya yerleştirilir. Tekrar kahveli sos ile ve fırça yardımı ile ıslatılan pandispanyaya kremanın kalan kısmının yarısı sürülür ve 3. kat pandispanya yerleştirilip, kalan sos ile nemlendirilir ve üstüne kalan tüm krema dökülür.  kalan kahve ile üst kat da ıslatıldıktan sonra ikinci kat kapatılır. Kalan krema da dökülerek pastanın üzeri ve kenarları güzelce kapatılır.
6.Pastanın üzerine Yıkanıp, ayıklanmış Yaban Mersini ve yarıya bölünmüş çilekler yerleştirilir.  Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra dilimlenerek servis edilir. Afiyet olsun…



3 yorum:

Unknown dedi ki...

çok güzel gözüküyor elinize sağlık ben iki katlı oanından yapıyordum sıra üç katlı olandan deneyeceğim fotoğrafta gözüken kurabiyenin lütfen tarifini yazarmısınız

aysel dedi ki...

fotoğrafta gözüken kurabiyenin tarifini yazarmısınız

ufukmutfakta dedi ki...

Aysel Hanım merhaba,
fotoğraftaki kurabiyenin tarifi "tahinli kurabiye" olarak bloğumda var. Kurabiyeler kategorisinde bulabilirsiniz.