Perşembe, Haziran 02, 2016

MUZLU RULO PASTA

  Hem  klasik, hem  sevilir, hemde kolay olan Muzlu Rulo Pasta'yı biz yıllardır Sevgili Müzeyyen Abla'mızdan yemeye alıştık. Artık gözü kapalı yapar olmuş bu pastayı. Bir de kocaman oluyor. Yani kalabalık toplumlara ikram etmek içim ideal. Ben de yıllardır buraya yazmak isterim ama ya fotoğraf çekememişimdir, ya da çektiğim fotoğraf güzel olmamıştır. Bu sebeple kalmıştır. Şimdi fotoğraf da güzel olunca o fırsatı yakaladım. Tarifi aşağıda;

Malzemeler:
*6 yumurta
*1,5 su bardağı toz şeker
*6 Türk kahvesi fincanı  un ( klasik büyüklükte)
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Kreması:
*1 litre süt
*2 kahve fincanı un
*1,5 su bardağı toz şeker 
*2 fincan buğday nişastası
*1 paket vanilya
*75 gr  tereyağı
İçi için:  yeteri kadar muz
Üzeri için:  Hindistan cevizi ve pasta süsleme şekeri
Yapılışı:
1- Önce kremamızı yapalım ve soğutalım.Toz şeker, un ve nişastayı karıştıralım. Sütü  azar azar ilave edelim. Topaklanmaması için mikserle çırpabiliriz.
2- Kremayı karıştırarak pişirin. Kaynayınca altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyip yine mikserle çırpalım. üstünü kapatıp soğumaya bırakalım.
3- Pandispanya için yumurtalar ve toz şekeri birlikte krema kıvamına gelinceye kadar çırpalım. İyice beyazlaşınca unu, vanilyayı ve kabartma tozunu karıştıralım. 
4-Büyük fırın tepsisinin üzerine yağlı kağıt serin ve kağıdı da hafifçe yağlayın. Pandispanyayı tepsiye eşit olarak yayalım.,
5-Önceden  ısıtılmış 160  derece fırında üzeri pembeleşinceye ve hafif kabarıncaya kadar 10-12 dakika pişirelim.Fırından çıkarıp, hafif bir rulo yapıp ılınmaya bırakalım.  Ilınınca soğuyan kremamızı n bir kısmını pandispanyanın üzerine yayalım. 
6-Pandispanyaya krema yaydıktan sonra, bir ucuna yan yana iki muz ve yine uzunlamasına ( sığdığı kadar)   muz dizelim ve rulo yaparak saralım.
7-geri kalan kremamızı pastanın üzerine güzelce yaydıktan sonra  bir kaç saat buzdolabında soğutalım.
8-üstüne Hindistan cevizi, meyve veya pasta şekerlemeleri serperek süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

1 yorum:

Nil dedi ki...

Bayılırım.