Çarşamba, Mart 01, 2017

KABAK TATLISI ( BALKABAĞI TATLISI)

En kolay, en lezzetli tatlılardan biridir Kabak Tatlısı. Ama güzel olması için aldığınız kabağa dikkat etmeniz gerekiyor. Bunun için kabağın  iç rengi   koyu turuncu olanları tercih edin.  Ayrıca kabağın etli kısmının  ne çok sert ne de çok gevşek olması, lif lif olmaması lazım. Kabakların dağılmaması için mutlaka 2-3 saat kadar şekerde bırakın. Kendi   suyunu, şekerin etkisiyle dışarı verince kolay kolay dağılmayacaktır..Mevsimi geçmeden de Balkabağı tatlısını denemenizi tavsiye ederim.
Malzemeler:
  • 1 kg soyulmuş kabak
  • 2 su bardağı toz şeker (400 gr)
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
  • arzuya göre üstüne dökmek için yeteri kadar tahin.
Yapılışı:
  1. Soyulmuş  temizlenmiş kabağınızı 4-5  cm büyüklükte dilimleyin.
  2. Yayvan bir   tencereye dilimlediğiniz kabakları yanyana dizin ve üzerini örtecek kadar şeker koyun.   Mümkünse en az 6 saat   bu şekilde bekletin.
  3. Sonrasında  tencereyi  ocağa alın ve kısık ateşte iyice yumuşayana ve şurubu hafifçe koyulaşana kadar yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Çok su kaldı ise; kapağı açarak suyunun kıvam almasını bekleyin.
  4. Pişen tatlınızı tenceresinde soğutun ve servis yapacağınız zaman arzuya göre üstüne tahin döktükten sonra ceviz serperek ikram edin.  İsterseniz kaymak ile de servis yapın. Afiyet olsun. 

3 yorum:

buzlubadem dedi ki...

Kabak sevmeyi çok isterdim, sağlıklı bir atlı tercihi. Ama tabağa bayıldım, resmen bayıldım, maşallah nazarım değmesin :)

Pembelinin Mutfağı dedi ki...

Ellerine sağlık :)

Merdane.net dedi ki...

Nedendir bilmem kabak tatlısını görünce aklıma ayva tatlısı düştü gecenin bu saatinde aklıma