Pazartesi, Aralık 25, 2017

MİLFÖYLÜ, PATATES PÜRELİ TAVUK BAGET

Yılbaşı akşamı yaklaşıyorken, geçen hafta ki soframdan bir tarif vermek istedim. Belki yılbaşı akşamı misafirlerinize ikram etmek istersiniz. Sofrada gösterişi ile göz dolduran, lezzetiyle de beğeni toplayan bir tarif. Denemenizi öneririm. Aşağıda malzemeleri yazacağım ama ölçü vermeyeceğim. Çünkü kaç adet yapmak istiyorsanız ölçüyü o kadar artırıp, azaltabilirsiniz.
Malzemeler;
*Derisi temizlenmiş tavuk baget
*Tavuk Baget sayısı kadar milföy hamuru
*Her bir tavuk baget için bir yemek kaşığına denk gelecek patates püresi, ( Bu oranda patates püresi hazırlamak için yeteri kadar patates)
*Mantar
*Tuz, Karabiber, köri
*Tavuk bagetleri kızartmak için zeytinyağı veya sıvıyağ
*Yumurta sarısı
*Süslemede kullanmak için yeşil soğanın yeşil yapraklarından yeteri kadar
*Arzuya göre bagetlerin kemiğine sarmak için alüminyum folyo
Hazırlanışı;
1.Tavuk bagetlerini tuzladıktan sonra tencerede kızgın yağda önlü arkalı hafif kızarttıktan sonra, tencerenin kapağını kapatın ve saldığı suyunu çekinceye kadar kendi suyunda iyice pişirin. Piştiğinden emin olduğunuz bagetleri yine tencereden çıkarmadan, kapağı açık tutarak, içindeki yağ ile kızartın.
2.Mantarları soyup, dilimleyin ve yeteri kadar tereyağında soteleyin
3.Patatesleri haşlayın. Ezerek püre haline getirin. İçine tuz, karabiber ve köri ekleyin.
4.Patates ve mantarları birbirine harmanlayın.
5.Bir adet kare milföy hamurunu merdane ile hafif inceltin. Ortasına mantarlı patates püresinden koyup, kızarmış tavuk bageti kemiği üste gelecek şekilde dik olarak patatesin ortasına yerleştirin. Milföy hamurunu büzerek bagetin etli kısmını kapatacak şekilde yukarı doğru toplayın ve kemik kısmında birleştirin. Açılmaması için bu kısma sıcak suya sokup çıkardığınız, yumuşamış yeşil soğan saplarından bağlayabilirsiniz. Görüntüsü de güzel oluyor. Milföylerin üstüne yumurta sarısı sürüp, isterseniz susam da serperek, önceden 200 derecede ısıtılmış fırında milföyler kızarıncaya kadar pişirin.
6. Kızaran bohça gibi bagetleri çıkarıp, dilerseniz sap kısmına minik alüminyum folyo sarın ve sıcak ikram edin. Afiyet olsun.


Ana yemek olarak bu tarifi hazırlayabilirsiniz. Ben Yanında   tavuklu ve kajulu pilav ile ikram ettim.
Fotoğraftaki sofranın diğer detayları için BURAYA tıklayabilirsiniz. 



2 yorum:

ışınonur dedi ki...

Çok orijinal bir tarif. Denemem lazım lezzetli olduğuna şüphem yok :)

durutarifler dedi ki...

Çok şık olmuş gerçekten. Tam sunum yemeği. Ellerinize sağlık