Pazartesi, Ocak 01, 2018

KÜTÜK PASTA 2018

 Tüm ziyaretçilerimim yeni yılını kutlar, 2018 in herkese sağlık, mutluluk ve barış getirmesini dilerim. Bu sene de blogumun klasiklerinden olan , Kütük pastayı yaptım ama yayınlaması yeni yılın ilk gününe yani bu güne kaldı. Çok kolay ve bir o kadar da pratik bir pandispanya tarifinden iki adet yaparak, birini ana gövde olarak kullanıp, diğerinden kestiğim parçaları kütüğün budakları olarak ana gövdeye yerleştirdim. Krema daha önceki senelerde de kullandığım ve çok memnun kaldığım bir krema.Tarif şöyle;
Malzemeler;
Pandispanya için,
*4 adet orta boy yumurta ( sarısı ve beyazı ayrılmış )
*4 çorba kaşığı toz şeker
*4 çorba kaşığı un
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
Krema için;
*200 gr çikolata ( bitter veya sütlü.tercih sizin)
*200 gr sıvı krema
*1 paket kakaolu hazır pasta kreması
*1,5 su bardağı süt( pasta kremasını hazırlamak için)
*1 su bardağı kadar böğürtlen.
Süslemek için;
pudra şekeri, çikolata, badem şekeri, fıstık vb. nasıl süslemek isterseniz. Bir de kurabiye ev için dekor olarak kullandığım kurabiyelerinden pastayı süslemek  için kullandım.

 Hazırlanışı;
1.Pandispanya için yumurtaların 2 kaşık şeker ile beyazlarını köpük köpük oluncaya kadar, mikserle 6-7 dakika kadar çırpın.
2.Başka bir kapta geri kalan 2 yemek kaşığı şeker ile yumurta sarılarını krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.
3.Yumurta sarılarını, yumurta beyazlarının üstüne döktükten sonra, unu, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek yumurtalara karıştırın. yanlız karıştırma işini bir spatula yardımıyla  yumurtanın köpüğünü söndürmeden, alttan üste doğru havalandırarak yapın.
4.Bu pandispanya karışımını yağlı kağıt serili bir midi fırın tepsisine dökün ve spatula ile üstünü düzelttikten sonra önceden 180 derecede ıstılmış fırında 10-12 dakika kadar ( her fırının pişirme hızı farklı olduğu için kontrollü olarak) pişirin.
5.Pişen pandispanyayı fırından alıp, temiz bir mutfak havlusuna, tepsiyi ters çevirin ve 1-2 dakika bekletin.Sonra pandispanyayı, yağlı kağıt ve havlu yardımı ile uzun kenarından hızlı bir şekilde rulo yapın ve havluyu üstüne kapatıp, soğuyuncaya kadar bekleyin.
6.Kreması için çikolatayı benmari yöntemi ile erittikten sonra, krema ile çırpın.
7.Pasta kremasını da sütle çırpın ve çikolatalı ganaj ile karıştırarak tekrar çırpın. Bu kremadan soğumuş pandispanyanın içine sürün ve  böğürtleni serptikten sonra rulonuzu sıkıca sarın.Rulonun üstünü de bu krema ile kapladıktan sonra, çatalla ağaç görünümü verin. Ben bu şekilde iki rulo hazırladım. Bir tanesini, ağacın budakları olmak üzere üç parçaya kestim ve diğer rulonun uygun yerlerine yerleştirip, krema ile kapladım. çeşitli çikolatalarla süsledim. Bu aşamada süsleme tamamen sizin hayal gücünüze bağlı, nasıl istiyorsanız yapabilirsiniz. 
Deneyenlere afiyet olsun.

Hiç yorum yok: