Cuma, Şubat 09, 2018

SEBZELİ TAVUKLU RULO BÖREK

Nefis bir lezzet.. ister çay sofralarınız da isterseniz de yemek sofralarınızda yer verebilirsiniz. Sunumu da hem şık hem kolay..
Malzemeler;
*1 adet bütün tavuk göğüs
*3 yufka
*1 kase haşlanmış bezelye
*2 adet paprika kırmızı biber
*1 adet soğan
* yeteri kadar zeytinyağı
*tuz
*karabiber

SOSU İÇİN:
*1 su bardağı süt
*1 yumurta
*2 çorba kaşığı tereyağı
*Aralara serpmek için yeteri kadar kaşar peyniri

ÜZERİ İÇİN:
*yumurta sarısı
*susam

HAZIRLANIŞI:
1.Tavuk göğsünü haşlıyoruz ve didikliyoruz.
2. Kırmızı biberleri ve soğanı piyazlık doğruyoruz. Tavaya zeytinyağı döküyoruz ve soğanı soteliyoruz. Biberi ilave edip sotelemeye devam ediyoruz.
3. Bezelyeyi ekliyoruz. Sebzeler yumuşayınca didiklenmiş tavuğu da koyuyoruz ve karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini koyuyoruz. Altını kapatıyoruz.
4.Sosu için, tereyağını eritiyoruz ve ılınınca içine sütü döküyoruz. Yumurta   ve biraz tuz koyup çırpma teliyle karıştırıyoruz.
5. 3 yufkanın aralarına fırçayla sos sürerek  ve az miktar da da kaşar peyniri serperek üst üste koyuyoruz. Ortaya hazırladığımız tavuklu harcı koyuyoruz. Kendi tarafımızdaki kısımı ortaya doğru katlıyoruz. Daha sonra iki kenarı da harcın üstüne doğru kapatıyoruz. Kalan sosu ve rendelenmiş taze kaşar peynirini serpip rulo şeklinde sarıyoruz.
6.Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirip,üzerine yumurta sarısı sürüp, susam serpiyoruz. 7.Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarıncaya kadar pişiriyoruz. İlk sıcaklığı çıkınca dilimleyerek servis ediyoruz. Afiyet olsun.


1 yorum:

ışınonur dedi ki...

Çok enfes görünüyor 😍 haftasonu deneyeyim 👌