Salı, Temmuz 31, 2018

ÇATLAK PORSİYONLUK BÖREK



Hem porsiyonluk olması güzel hem lezzeti güzel. içini dilediğiniz harç ile değiştirebilirsiniz. seçim size kalmış. Ben tavuklu iç harç malzemesi kullandım.Her bir yufkadan dört adet porsiyon çıkacak. ona göre siz yufka sayısını ayarlayabilirsiniz. Buradaki sos oranı da iki yufka içindir. Yufka sayısına göre sos malzemesini de artırıp azaltabilirsiniz.
Malzemeler
*2 adet yufka
Sosu için:
*1 cay b. Süt
*1 adet yumurta
*Yarım çay b. Sıvıyağ
*1 tatlı k. Un
İç harcı için:
*Haşlanmış bir adet tavuk göğsü. (Veya patates)
*Domates, biber, tuz, baharatlar ve az miktarda sıvıyağ
Üstüne;
*susam
Hazırlanışı;
1.Önce haşlanmış tavuğu küp küp doğrayın. Küp doğranmış domates, doğranmış sivri biber, baharatlar ve bir yemek kaşığı sıvıyağ ile domates suyunu çekene kadar soteleyin.Ilınmaya bırakın..
2.Eğer patatesli yapacaksanız,2 adet haşlanmış patatesi,tuz karabiber, kekik, pulbiber  ile lezzetlendirerek doğrayın veya ezin.
3. Her bir yufkayı düz bir zemine yayın. Her tarafına hazırladığınız sosun yarısını aralara, yarısını üstlere gelecek şekilde gezdirin.
4. Kare bir zarf şekline gelecek şekilde üst üste katlayıp kare şekline getirin.  Dört eşit parçaya bölün ve her bir parçanın üstüne  hazırlamış olduğunuz tavuklu ya da patatesli harçtan koyun. Bohça şeklinde kapatın, kapattığınız kısım alta gelecek şekilde ters çevirin fırın tepsisine dizin.
5. Üzerine çapraz olarak bıçak yardımı işe kesik atın.
6.Kalan sostan gezdirip önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana dek pişirin. Afiyet olsun .



Hiç yorum yok: