Cuma, Kasım 23, 2018

ISPANAKLI, KREMALI SANDVİÇ VE KAHVALTI SOFRASI 2018

Uzun bir aradan sonra kahvaltıya misafir ağırladım.  Kahvaltıyı yetiştirmek, bazı yiyecekleri sıcak ikram etmek biraz zor olabiliyor.  O nedenle soframda bazı yerlerin boş olduğu ve henüz bazı sıcakların yerleşmediği boş nihaleden anlaşılabiliyor. Buna ufak bir iş kazası deyip, kahvaltıda en çok beğenilenlerden birinin kremalı ıspanaklı sandviç olduğunu söyleyeyim. Tarifi aşağıda yer alacak.
Zeytinyağlı yaprak sarmayı genellikle kalabalık kahvaltı sofralarında tercih ediyorum. Hem bir iki gün önceden hazırlayabiliyorum hem de kahvaltılarda sevilerek tüketildiğini görüyorum. Tarifim her zaman ölçülü olup hiç şaşmaz. İlgilenenler tarifini BURAYA tıklayarak bulabilirler. Kremalı ıspanaklı sandviç ise sıcak ikram ediliyor. Yalnız müthiş lezzeti ile çok beğeniliyor. Aslında sadece kahvaltıda değil, et yemeklerinin yanına da çok yakışır. Tavsiye ederim.

KREMALI ISPANAKLI SANDVİÇ
Malzemeler;
*Uzun sandviç ekmeği (Her biri ortadan ikiye enlemesine kesilecek)
*1 su bardağı kadar haşlanarak ince didiklenmiş tavuk göğsü.
*Yarım kilo yıkanıp, doğranmış ve suyunu çekene kadar pişirilmiş ıspanak
*1 kutu sıvı krema
*Yeteri kadar rendelenmiş kaşar
*tuz,karabiber, pulbiber
*Tereyağı
Hazırlanışı;
1)Tavuk,ıspanak, krema ve dilediğiniz baharatları bir kasede karıştırın.
2)Ekmeklerin üzerine tereyağı sürün.
3)Tereyağlı ekmeklerin üzerine ıspanaklı karışımdan yeteri kadar koyun ve fırın tepsisine yerleştirin.
4)Kaşarları, ıspanakların üzerine yayın ve ızgarası açık fırında kaşarlar kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak ikram edin. Afiyet olsun. 

Peynir tabağına her zaman yakışan kırmızı üzüm bu kez de vardı. Tam yağlı beyaz peynir, eski kaşar, minik top peynir, düğüm haline getirilmiş çeçil peynir ve kalıplarla kestiğim taze kaşar peynir grubunu oluşturdu. Ceviz, incir, maydanoz ve krakerler de oldukça uyum sağladı peynir tabağına.

Sevilerek yenen bir başka kahvaltı ikramı da unlu börek oldu. Tabii ılık veya sıcak ikram edilirse harika oluyor. Daha önceden de bloğumda yayınladığım unlu böreği bu kez patates ve peynirden oluşan iç malzemesi ile yaptım.  UNLU ÇITIR BÖREK tarifine BURADAN ulaşabilirsiniz.


Hiç yorum yok: