Perşembe, Aralık 27, 2018

KURABİYE EVİMİZ 2019 -KURABİYE EVLERİMİZ

Bu sene de geleneği bozmayarak Aralık ayı başında Kurabiye evimizi yaptım. Evimiz yine bir ay boyunca tarçın ve zencefil koktu. Tarif hep aynı ama yine de buraya ekleyeceğim. Bu sene çevremden Kurabiye ev yapma konusunda o kadar çok istek geldi ki. Hiçbirini kıramadım ve iki ayrı workshop şeklinde kurabiye ev yaptık. Aşağıdaki fotoğraflarda o workshoplarda yapılan kurabiye evleri de göreceksiniz. Hepsi birbirinden sevimli ve neşeli evler oldular. Bence yılın en güzel zamanları bu zamanlar. Yani kurabiye zamanı... 

Çatımızı tamamen icing ile kapladım ve bolca kar yağmış havası verdim. Pencereye renkli şekerden cam yaptım ve içerde mum yanında harika bir renk oluştu.
Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında ) veya margarin ( margarin daha iyi sonuç veriyor)
*150 gr pudra şekeri ( yaklaşık 1 su bardağından biraz fazla)
*1 adet büyük yumurta
*3 tepeleme çay kaşığı tarçın
*1,5 çay kaşığı zencefil
*Yaklaşık 350-400 gr un ( hemen hemen 4 su bardağı una denk geliyor-Hamurun kıvamını Youtube daki video da görebilirsiniz. Kanalın linki yukarıda)
*Royal İcing
 ( 250 gr pudra şekeri ve bir adet yumurta akının çırpılması ve çeyrek limon suyu eklenmesi ile oluşuyor)
*Süslemek için yazı glazürü, pudra şekeri, çeşitli bisküviler, çikolatalar vb.)
Hazırlanışı;
1. Önce yağ, yumurta ile şekeri iyice karıştırın.
2. Toz malzemeleri de ekleyerek, güzelce yoğurun.
3. Yoğurduğunuz hamuru  streç folyo ile sardıktan sonra buzdolabında en az yarım saat bekletin.
4. Dolaptan çıkardığınız hamuru merdane ile 0,5 (yarım) santim kalınlığında açın ve gerek kendi hazırladığınız gerekse de Google'dan bulabileceğiniz kurabiye ev kalıpları ile ( Google'da gingerbread house template diye aratabilirsiniz)  kesip, yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirin.
5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 10 veya 12 dakika kadar pişirin ve ızgara tel üzerinde iyice soğutun.
6. Hazırladığınız royal icing ile evi monte edin. Monte ederken iyice yapışıncaya ve kuruyuncaya kadar kurabiye parçalarına çeşitli ev malzemeleri ile destek verip, kuruduktan sonra o malzemeleri kaldırabilirsiniz. ( örn; tuzluk, kavanoz vb. gibi)

Bu sene evime baca da yaptım.....


Kapı çelengi olarak Halka yeşil şeker kullandım. pek hoş oldu...

Bu ev ilk workshopumuzda Sevgili Ece tarafından yapıldı. O kadar sade ama bir o kadar şık bir ev olması açısından ve kurabiyenin dokusunun kapanmamış olmasından dolayı benim favori evimdi.

İlk workshop çalışmamızda Sevgili arkadaşım Nüket'in yaptığı ev. Çatısındaki pencereye dikkatiniz çekeri. içinde mum yakınca gece harika bir görüntü oldu.


İkinci worshopumuzda Gamze Hanım tarafından yapıldı. Pencereleri kendisi hamurun üstüne bıçakla çizerek ve sonradan boyayarak şekil verdi. Çok farklı ve hoş bir pencere detayına sahip oldu.

Bu evimizi Sevgili Zehra Sarı yaptı. Oldukça itinalı çalıştı..sıcacık samimi..çatıya döktüğü sarı edible şekerler harika bir hava verdi....

Sevgili Esra Varan'ın çalışması iki renk üstüne ve çok sade oldu. Çatı detayları çok zarif ve şık...ben bayıldım görüntüye...

Sevgili Remziye Hanım'ın evi en şanssız evlerden biriydi. Çok yıkıldı yeniden yapıştırdık ama sonuçta ilk biten ev onunkiydi. Harika bir ev oldu...

Sevgili İpek Varan çatısına iki adet melekten pencere açtı. Biri kızı Beren diğeri yakında doğacak oğlu için. Çatısına dizdiği çiçekler nasıl hoş bir görüntü vermiş değil mi?

Bu ev Sevgili Melissa Varan'a ait  çok temiz ve düzgün çalışan Melissa, yaratıcılığını konuşturdu ve yan duvarlara icing ile tuğla görüntüsü verdi. Bence nefis oldu. Bir detay da evin kapısının önündeki paspas... kızımız çok titiz ne yapsın:))

En çarpıcı evlerden biri Merve Özel Öner'in eviydi. Kendi bahçelerinden getirdiği iki kozalak evin bahçesine süper bir hava kattı. Buranın bir aşk evi olduğunu söyleyen Merve, kapı önü taşlarını da kalplerden oluşturdu... Nefis oldu...

Sevgili Avukat arkadaşım Didem BÜYÜKPINAR, işindeki başarıyı burada da gösterdi. İlk workshop ta kurabiye ev  ( aşağıda fotolarda var) yapan Didem bu kez evinin kapısına iki adet çelenk yaptı.

26 Aralık 2018 tarihli woekshop umuzun evleri topluca poz vermeyi unutmadılar. Ben fotoğrafları çekerken yorgun hanımlar ise simit çay keyfi yaptılar.
Yine ilk workshop umuzdan Sevgili Ebru'nun evi de benim favorilerim arasındaydı ve itinalı çok temiz bir çalışmaydı

İlk workshop umuzun ürünleri. Av. Mehveş Ekşiler, Av. Nil Buket SEYHAN, Av. Diden BÜYÜKPINAR ve ben...
ve 28 Aralık 2018 tarihli workshop ta yeğenim Şebnem'in annesi Sinem ile yaptığı beraber yaptığı Kurabiye ev. Çok itinalı ve düzgün oldu. Aynı zamanda çok da şık oldu.

3 yorum:

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

gözümü alamadım. ne kadar güzel fotoğraflar bunlar böyle...

Meral dedi ki...

Ufuk hanım ben de bu yılbaşında ilk kez kurabiye ev yaptım. Fakat benim evimin duvarları yıkıldı. 6 kez tekrar tekrar yapıştırdım fakat bir türlü tutmadı.Her seferinde yıkıldı. Duvarlar olunca çatıyı yapıştırdım bu seferde çatı ve duvarlar hep birlikte yıkıldı. 3 yıldır çok yapmak istiyordum fakat fırsat bulamamıştım. Bu yılbaşında artık yapacağım dedim ve yaptım ama birleştiremedim. Royal icing’i sizin tarifinizdeki gibi yaptım. Hamurda gayet güzeldi ve kolay şekil aldı. Fırından çıkan kurabiyelerin şekillerinde bozulma veya çatlama yoktu. Ben kurabiyeleri bir gün önce pişirdim, ertesi gün yapıştırdım. Acaba pişirdikten sonra 1 gün bekledikleri için mi yapışmayıp yıkıldılar. Sorun neydi anlamadım. Yapmayı çok istemiştim olmayınca çok üzüldüm. Hevesim kursağımda kaldı.Sizden ricam neden yıkıldığı hakkında bilgi vermeniz.Siz bu konuda deneyimlisiniz görüşünüzü ve fikrinizi almak istedim. İyi seneler.

Meral dedi ki...

Merhabalar Ufuk hanım ben de yılbaşında ilk kurabiye evimi yaptım. Fakat bir türlü yapıştıramadım her seferinde yıkıldı. 6 kez yapıştırdım ve her seferinde yıkıldı. Royal icing’i ve kurabiye hamurunu sizin tarifinizdeki gibi yaptım.(Bunu sizin tarifinizi kötülemek ya da tutmayan bir tarif demek için belirtmedim kesinlikle yanlış anlaşılmak istemem.) Siz yıllardır kurabiye evlerinizi hem çok güzel hem de başarılı bir şekilde yapıyorsunuz ben de bu sebepten tecrübe ve deneyiminizden faydalanmak için sizden yardım istiyorum. Eğer bana neden yıkıldığı hakkında bilgi ve görüşünüzü söylerseniz çok mutlu olurum. Çünkü sizin fikriniz benim için çok kıymetli. Ben 3 yıldır kurabiye evi yapmak istiyordum fakat bir türlü fırsat bulamamıştım. Bu yılbaşı yapacağım artık dedim ve yaptım lakin birleştiremedim. Aslında hamur gayet başarılıydı açarken hiç zorlamadı kolay şekil aldı.Fırından çıktıklarında da şekillerde bozulma ve kırılma olmamıştı. Ben hamuru Pazar gecesi yoğurdum ve bir gece buz dolabında +3 derecede dinlendirdim. Pazartesi günü hamuru açtım, ev şeklinde kestim ve fırında pişirdim. Salı günü royal icing yaptım ve süsledim. Aslında süslerken hiçbir sıkıntı yaşamadım icing gayet başarılıydı fakat yapıştırırken aynı randımanı alamadım. Sizden bu konu hakkındaki görüşünüzü belirtmenizi rica ediyorum ben tüm emeğim boşa gittiği için çok üzgünüm.Herşeyi yaptım fakat birleştiremedim.Çok istemiştim olmadı.