Pazartesi, Şubat 11, 2019

CREAM TART CAKE (COOKİE CAKE) KURABİYE PASTA

Bu aralar oldukça moda olan bir pasta bu. Çeşitli isimlerle anılıyor. Türkçe kurabiye Pasta deniliyor çoğunlukla. Aslında hamuru kurabiyeden çok tart hamuru niteliğinde olduğu için ben orijinal ismini kullanmayı tercih ediyorum yani cream tart cake. Süslemesinin güzelliği hayal dünyanıza, renklerle, uyumla aranızın iyi olmasına bağlı. Yani aslında yaratıcılığınızı kullanmak için bir fırsat veriyor bu pasta size. Ben evlilik yıldönümümüz için yaptım. O kadar övgü aldı ki anlatamam. Hem süslemesi hem de lezzeti. Ancak bu pastayı 1 veya 2 gün önceden yaparsanız lezzeti bir o kadar artıyor. Bunu da not alın bence.
Tarifim şöyle;
Kurabiye tabanı için;
*250 gram soğuk tereyağı
*250 gram pudra şekeri (1 kutu)
*2 su bardağı un
*Yarım su bardağı nişasta
*1 paket vanilya
*1 adet yumurta
Hazırlanışı;
1.Tereyağı, yumurta, şeker, un, nişasta ve vanilya bir kaba alınarak yoğurulur. Tart hamuru şeklinde birbirini tutunca yoğurma işlemi bırakılır.
2.Hhamur streç filme sarılarak yarım saat buzdolabında bekletilir.
3.Hamurumuzu yağlı kağıt arasında 3 cm kalınlığında açılır ve kalp ( önceden kağıda çizerek hazırladığınız)  kalıbıyla kesilerek  yağlı kağıt serili fırın tepsisine alınır. ( Hatta hamuru yağlı kağıt üzerinde açıp keserseniz, tepsiye taşıması kolay olur) Bu şekilde 2 kalp olacak şekilde aynı işlem tekrarlanır.
4.Hamurdan kesilmiş olan kalp kurabiyeler 170 derecede ısınmış olan fırında 10-12 dk kadar pişirilir
Kreması için;
* 750 ml ( Yaklaşık 3,5 su bardağı süt )
*30 gr nişasta ( Yaklaşık 1/3 su bardağı)
*50 gr un (Yaklaşık 1/2 su bardağı)
*1 su bardağı şeker
*1 adet çırpılmış yumurta
*2 paket vanilin
*50 gr tereyağı
*100 gr beyaz krem peynir
Yapılışı:
krema için
1)Orta boy bir tencereye krem peynir, tereyağı ve vanilya hariç, sıvı malzemelerden başlayarak, bütün malzemeleri ekleyin.
2)Orta ateşte sürekli çırparak pişirin ve  koyulaşmasını bekleyin.  
3) krem peynir, tereyağı ve vanilyayı ekleyip iyice çırpın. Tamamen karıştıktan sonra  bir kaba koyup üzerini streç ile kaplayın.
4)Ilındıktan sonra dolaba koyup tamamen soğumasını bekleyin. Soğuduktan sonra mikser ile çırpıp kullanıma hazır hale getirin.
 



Pişen Kurabiye fırından çıkartılıp soğumaya bırakılır.
Dolaptaki krema çıkartılarak  ve sıkma torbasına doldurulur. Soğuyun kurabiyelerden 1 tanesi pastayı koyacağımız servis tabağına alınır üstüne yuvarlak olacak şekilde  krema sıkılır.

Birinci katın kreması sıkılınca üstüne ikinci kat kurabiye dikkatlice yerleştirilir. ( Eğer kremada yumuşama olduysa bu aşamada biraz dolapta bekletip tekrar sertleştirin. Aynı sıkma işlem devam ettirilerek 2 kat konu 1 gün bekletmek için dolaba kaldırılır. Mümkünse 2 gün bekletirseniz kurabiye hamuru tartın nemi ile daha yumuşayacak ve çok düzgün kesilebilecektir.

Pastanızı servis yapacağınız gün üstüne istediğiniz gibi şekerleme, badem şekeri, meyveler, kurabiyeler,çiçeklerle vb. ile   süsleyin. Afiyet olsun



4 yorum:

KONULOJİ dedi ki...

ismi rüya pastası olmalıymış

Furkan YETEK dedi ki...

Paylaşımlarınızı severek takip etmeye çalışıyorum daha nice paylaşımlarınız olur inşaallah...Sıkılmadan dirayetle :)...Selam ve Dua ile...

Selen YILDIRIM dedi ki...

Blogunuzu yeni keşfettim ve sizi izlemeye aldım. Blog adresim https://selenyldrm.blogspot.com/ Sizi de bloguma bekliyorum :)

Sibella dedi ki...

Merhabalar bloğumda sizden gelenler bölümünde pasta ve tatlı tarifleri paylaşıyorum bu yazınızı bloğumda paylaşmamı ister misiniz ?