Pazartesi, Mart 11, 2019

YALANCI MANTI


Adı yalancı ama tadı sahici... çok lezzetli bir tarif. hem de yapması son derece kolay. misafir için yapacaksanız eğer bir gün önceden hazırlayıp ikram saatinden bir saat öncesine kadar buzdolabında saklayabilirsiniz. ikramdan bir saat önce fırında kızartıp sıcak sıcak ikram edebilirsiniz. tarifte ölçüyü yine kendiniz belirleyebilirsiniz.
Malzemeler;
*4 adet yufka
*300 gr kadar kıyma
*bir adet soğan (Rendelenmiş)
*1 temek kaşığı biber salçası
*1 yemek kaşığı domates salçası
*karabiber, tuz, azıcık kimyon, pul biber
*yarım su bardağı sıvıyağ ve yarım su bardağı su karışımı
 Üstü için
*sarmısaklı yoğurt
*2 yemek kaşığı tereyağında bir kaşık salça ve çok az toz kırmızı biber ile hazırlanmış sos.
Hazırlanışı;
1. Önce kıyma ile soğan, baharatları ve salçaları karıştırıp güzelce yoğurun.Yufkaları yarım daire olacak şekilde ikiye bölün.
2.Yarım yufkayı tezgaha serin ve üzerine yağlı su karışımından serpin. Düz kenarı boyunca uçlarını içe doğru ve uç uça gelecek şekilde yufkanın üstüne katlayın. katladığınız kısmın üstüne de yağlı sudan serpin.
3. Katlanan kısmın düz kenarından 2 santim içe doğru elinize alacağını bir miktar kıymayı oklava kalınlığında rulo yapıp boydan boya  aralıksız yerleştirin.
4. Yufkayı düz tarafından kıyma rulosunun üstüne hafif sıkı olacak şekilde sarın.
5. sardığınız ruloyu iki parmak genişliğinde keskin bir bıçakla dilimleyin ve açık kısmı yukarı gelecek şekilde fırın kabına aralıksız yan yana dizin.
6. Tüm yufkaları bu şekilde hazırlayıp fırın kabına yerleştirdikten sonra artan su ve yağ karışımını fırça yardımı ile üstlerine sürün ve önceden 180 derecede  ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.
7. Fırından çıkan mantının ilk sıcağının çıkmasını bekleyin ve fazla soğutmadan sarmısaklı yoğurdu üstüne dökün. yoğurdun üstüne de tereyağlı sostan döktükten sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.



1 yorum:

Özge'nin Oltası dedi ki...

Merhaba, bu tarife bayıldım, ellerinize sağlık. Sosyete mantısını da çok severim ben, bu ondan da şahane olacak sanki :) Mutlaka deneyeceğim. Sevgiler...