Pazartesi, Mayıs 20, 2019

İKİ RENKLİ REVANİ

Davet sofralarınıza renk katmak istiyorsanız hem lezzetli hem görüntüsüyle fark yaratan ama aslında bir klasik olan iki renkli revaniyi deneyin derim. Yapılışı hiç zor değil. Üstelik YOUTUBE kanalıma da nasıl yapıldığını ekledim. Dilerseniz BURAYA TIKLAYARAK izleyebilirsiniz. İzledikten sonra yeni tariflere de ulaşmak için abone olmayı unutmayın derim. Bu tatlıyı daha önce de burada  yayınlamıştım. o görüntüler içinse BURAYA tıklamanız yeterli.
Malzemeler;
Hamur için:
*4 adet yumurta
*2 çay bardağı toz şeker
*1 çay bardağı yoğurt
*2 paket kabartma tozu
*1,5 çay bardağı irmik
*5 çay bardağı un
*2 yemek kaşığı kakao
*2 çay bardağı kadar hindistan cevizi
Şerbeti için: 
*3 su bardağı su
*2,5 su bardağı toz şeker
*1 dilim limon
Üstü için: 
*Bir çay bardağı süt
*1 paket toz krem şanti 
*Fıstık, fındık veya dövülmüş ceviz. dilerseniz çikolata sos da dökebilirsiniz.
Hazırlanışı;
1.Hamur için yumurta ve toz şekeri iyice çırpın. Sırası ile  yoğurt, un, irmik ve kabartma tozunu ilave edip iyice çırpın.
2. Hamuru Fırın tepsisine ( ben midi fırın tepsisi kullandım) dökün ve Önceden  180 derecede ısıtılmış fırında  pişirin.
3. Şerbet için tüm   malzemeyi kaynatıp, ılınmaya bırakın.
4.Pişen revaninin üstüne şerbeti gezdirin. ve şerbeti emmesi için beklemeye alın. Hamur şerbeti iyice çekince, yuvarlak bir kalıp yardımı ile ( ben yuvarlak kurabiye kalıbı kullandım ama siz bardak da kullanabilirsiniz.) revaniden yavaşça   yuvarlaklar çıkarın.Bu yuvarlakları servis tabağına alın.
5. Yuvarlaklar çıktıktan sonra geriye kalan revani kırıntılarının üstüne kakao ve hindistan cevizi döküp, elinizle iyice karıştırın.
6. Hazırladığınız kakaolu bu karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve hafifçe üstüne bastırarak her bir revani yuvarlağının üstüne yerleştirin.  ben kakaolu bu yuvarlakları hazırlarken revaniyi kestiğim kurabiye kalıbından biraz daha ufakça, başka bir kurabiye kalıbı ile sıkıştırıp, daha düzgün olmalarına özen gösterdim.
7.en son krem şantiyi soğuk sütle çırpın ve bir sıkma torbası yardımıyla, yoksa bir tatlı kaşığı yardımı ile kakaolu revaninin üstüne sıkın.  üstüne süsleme malzemesi olarak yukarıda saydıklarımı kullanabileceğiniz gibi, ahududu, kivi dilimleri, böğürtlen, vişne, kayısı reçeli, çikolata sosu veya aklınıza gelebilecek başkaca meyvelerle süsleyip servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
NOT; Bu tatlıyı bir gün önceden de hazırlayıp, streç folyo ile üstünü kapatıp, ertesi gün misafirlerinize ikram edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: