Cuma, Mayıs 03, 2019

MUHALLEBİLİ GÜLLAÇ


Ramazan Ayının gülü Güllaç tatlısı. Bir de benim tarifimle ve muhallebili olarak denemenizi öneririm. Blogumda 2007 yılında da Muhallebili Güllaç yayını var. Bu tariften farkı ise orada muhallebiyi hazır puding ile hazırlamıştım burada ise muhallebiyi kendim yaptım. İki türlü de yapabilirsiniz. Onun tarifi için BURAYA tıklamanız yeterli. Ayrıva  Muhallebili Güllaç'ın yapılışını YOUTUBE KANAL'ımdan da izleyebilirsiniz. Sadece BURAYA tıklamanız yeterli. İzledikten sonra da yeni ve farklı tarifler için abone olmayı unutmayın.

 Malzemeler;Muhallebi için;*3 su bardağı süt
*2 silme çorba kaşığı un
*2 silme çorba kaşığı nişasta
*1 çay bardağı toz şeker
*1 paket vanilya Güllaç için;*10 adet güllaç yaprağı,*8 su bardağı süt,*2 su bardağı şeker,*1 paket vanilya*1 su bardağı file şeklinde doğranmış fındık, yada orta büyüklükte doğranmış fındık.Üstü İçin; çilek toz antep fıstığı,file fındık bademHazırlanışı;
1.Önce Muhallebi malzemelerini karıştırarak çok fazla koyu olmayan bir muhallebi pişirelim ve ılınmaya bırakalım.
2.Şeker ile sütü karıştırıp, şeker eriyinceye kadar ısıtalım. Kaynama noktasına gelmeden hemen önce   altını kapatıp, vanilyayı ekleyip karıştıralım.3.Güllaç yapraklarını içine yerleştireceğimiz borcam boyutunda ( Ben burada en büyük dikdörtgen borcam kabı kullandım )yanlarından kırarak ve parlak yüzeyleri üst tarafa gelecek şekilde, önce bir yaprağı borcama yerleştirelim üstüne kepçe ile yeteri kadar süt dökelim. Bu şekilde bir yaprak bir süt olmak üzere 4 kat hazırlayalım.4. Muhallebiyi 4. kat yaprağın üzerine yayalım ve üstüne fındıklarımızı serpelim.5.Muhallebinin üstüne 4 adet yaprak ve aralarına altta yaptığımız gibi süt ilavesi ile güllacı kapatalım. Artan sütümüz olursa en üste dökelim. Ve güllacımızı beklemeye alalım. 1 saat kadar dinlendirdiğimiz ve sütünü iyice çeken güllacımızın üstünü, file fındık toz Antep fıstığı ve çilek taneleri ile süsleyelim.6. Güllacımızı hazırladıktan sonra en az 4-5 saat sonra servis yapmaya özen gösterin. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: