Çarşamba, Haziran 12, 2019

OREO'LU MAGNOLİA

Oreo'lu Magnolia herhalde magnolia tatlısının en çok sevilen çeşidi. nefis ve hafif bir tadı var. Oreo bisküvisi tarifin orjinal malzemesi ama Negro ile de yapılabilir. Öyle de çok güzel olur. Yapılışını YOUTUBE KANALIMDAN  BURADAN İZLEYEBİLİRSİNİZ.

Malzemeler;
ALTI ADET BÜYÜK KASE İÇİN 1 lt süt 2 tepeleme yemek kaşığı un 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta 2 yumurta sarısı 1 su bardağı toz şeker 1 paket vanilya 1 paket sıvı krema 40 adet oreo bisküvi (10 adetini iri doğrayın. Diğerlerinin kremasını sıyırıp rondoda toz haline getirin)
Hazırlanışı;
1.süt, yumurta sarısı, nişasta, şeker ve un muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirilir.
2.Kıvam alınca altı kapatılır. tereyağı eklenir ve iyice karıştırılır.
3.Krema eklenir ve beş dakika kadar mikserle çırpılır ve ılınmaya bırakılır.
4. Sunum kupları veya bardaklarının altına birer kaşık bisküvi tozu konur.
5. Muhallebiden kaşıkla bardağın yarısına kadar konulur.
7.muhallebinin üstüne bir sıra daha iri doğranan bisküvi yayıldıktan sonra,  tekrar muhallebi konur. onun üstü tekrar bisküvi tozu ile kapatılır ve en üstüne birer adet oreo konur.
 En az iki saat buzdolabında bekletildikten sonra servis yapılır. Afiyet olsun

2 yorum:

Bir Dut Masalı - nUnU dedi ki...

sevgili ufukcugum senede 1 ugrar oldum masala..o da masalın yeni bir yaş alması nedeniyle..her ugradıgımda es dost sayfalara ziyaretler yapıyorum..nasıl özeniyorum..hemen bende paylaşım yapayım diyorum...ellerine saglık..sayfanı tariflerin ve emeklerle yasatman harika bisey..darısı bana diyelim ..hakikaten özeniyorum

EMİNE ÖZTÜRK dedi ki...

görüntü muazzam... ellerinize sağlık...