Cuma, Mayıs 22, 2020

HAVUÇ DİLİMİ BAKLAVA- HAYIRLI BAYRAMLAR DİLERİM

 
Dakikalar içinde nefis mi nefis baklava yapmak ister misiniz? Bu tarif tam size göre o zaman.
hem de lezzeti bir şahane ve hazırlarını aratmayacak cinsten. Yapılış videosunu YOUTUBE kanalıma yükledim. BURAYA TIKLAYARAK ÜCRETSİZ İZLEYEBİLİRSİNİZ.
Malzemeler;
Şerbeti için
2,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
çeyrek limon suyu
Baklava için;
30 yaprak hazır baklava yufkası,
200 gr tereyağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1,5 su bardağı iri kıyılmış ceviz
süslemek için Antep fıstığı 
Hazırlanışı;
1.Öncelikle tereyağı ve sıvıyağı ocakta eritiyoruz.
2.Tatlımızı 30 cm çapında yuvarlak bir borcamda yapıyoruz ve borcamın altını güzelce yağlıyoruz. 3. 30 yaprak yufkamızın tamamını borcam boyutunda kesiyoruz.
4.Önce yuvarlak kestiğimiz yufkadan bir tane koyuyoruz sonra yandan çıkan parçaları da tepsımıze yerleştırıyoruz. Kenardan çıkan parçalar bitene kadar aralarına fırca yardımıyla yağ serpiştirelim.
5.İlk 15 katı bu şekilde hazırlıyoruz. Üstüne cevizi serpiyoruz.
6. Kalan 15 kat yufkayı da borcama aralarını yağlayarak ve yanlardan çıkan parçaları ara katlara yayarak hazırlıyor ve bitiriyoruz.
7. Düzgün olsun diye yufkalaraı kenarlarını bir bıçak ile borcamın kenarlarından içe itiyoruz ( Videoyu izlerseniz göreceksiniz ) 
8. Keskin bir bıçak ile Önce ikiye kesiyoruz sonra dört parçaya sonra sekiz parçaya sonra 16 parçaya dilimliyoruz, kalan tereyağını üzerine döküp 180 derecede alt üst ayarda kızarana kadar pişiriyoruz.
9.Şerbeti icin su ve şekeri   bir dilim limon ile tencereye koyup kaynatıyoruz. Kaynadiktan sonra yaklaşık 17-20 dakika orta ateşte kaynasın. oda ısısına gelene kadar soğutuyoruz.
10. Baklava piştikten sonra ılık şerbeti sıcak tatlının üzerine döküyoruz. 
 Afiyet olsun
Ceviz yerine ara katlara fıstık da ekleyebilirsiniz. 
 

2 yorum:

acemi blogger dedi ki...

Ben aslında baklava sevmezdim. Taki annem geçen sene ameliyat olana kadar. Annemin dikişlerinden dolayı baklava açmak bizlere kalınca komşu ile işe giriştik. Yufka açma konusunda kesinlikle yetenekli değilim onu gördüm :) tabi bu pratik yapmayla öğrenilebilir. Neyse efendim gecen seneden beri baklava yiyorum, emek olunca ayrı lezzetli oluyor. Şuan işteyim annem aradı baklava yapacaklar. Yemekten değilde bir şeyler üretebilme zevkinden geri kaldım ya :(
Geleceğin tatlıcısının parlamasına engel oluyorlar :)

Selimhan Kalkan dedi ki...

Merhaba, websitemde YouTube içeriklerini paylaşıyorum, ilginizi çekerse davetlisiniz, o halde buyrun:
Şimdi keşfet

Ayrıca YouTube Şimdi keşfet