Salı, Aralık 15, 2020

2021 KURABİYE EVİ



Bu sene de geleneği bozmadık ve zencefilli tarçınlı kurabiyelerden evimizi yaptık. Üstelik iki adet ev yaptık. Kurabiye tarifi her sene standart olarak yaptığım ve sonucundan hep memnun kaldığı tarif. sayfada defalarca kere yayınladım ama yine de rahat bulunması açısından aşağıya ekleyeceğim.  nasıl yapıldığını video olarak da izlemek isterseniz geçen yıl youtube kanalıma yüklediğim videodan ayrıntılı bir şekilde izleyebilirisiniz. o videoya BURAYA TIKLAYARAK ulaşabilirsiniz.

Malzemeler;
*250 gr tereyağı ( oda sıcaklığında ) veya margarin ( margarin daha iyi sonuç veriyor)
*150 gr pudra şekeri ( yaklaşık 1 su bardağından biraz fazla)
*1 adet büyük yumurta
*3 çay kaşığı tarçın
*1,5 çay kaşığı zencefil
*yaklaşık 350-400 gr un ( hemen hemen 4 su bardağı una denk geliyor-Hamurun kıvamını Youtube daki video da görebilirsiniz. Kanalın linki yukarıda)
*Royal İcing
 ( 250 gr pudra şekeri ve bir adet yumurta akının çırpılması ve çeyrek limon suyu eklenmesi ile oluşuyor)
*Süslemek için yazı glazürü, pudra şekeri, çeşitli bisküviler, çikolatalar vb.)
Hazırlanışı;
1. Önce yağ, yumurta ile şekeri iyice karıştırın.
2. Toz malzemeleri de ekleyerek, güzelce yoğurun.
3. Yoğurduğunuz hamuru  streç folyo ile sardıktan sonra buzdolabında en az yarım saat bekletin.
4. Dolaptan çıkardığınız hamuru merdane ile 0,5 (yarım) santim kalınlığında açın ve gerek kendi hazırladığınız gerekse de Google'dan bulabileceğiniz kurabiye ev kalıpları ile ( Google'da gingerbread house template diye aratabilirsiniz)  kesip, yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisine yerleştirin.
5. 180 derecede önceden ısıtılmış fırında, 10 veya 12 dakika kadar pişirin ve ızgara tel üzerinde iyice soğutun.
6. Hazırladığınız royal icing ile evi monte edin. Monte ederken iyice yapışıncaya ve kuruyuncaya kadar kurabiye parçalarına çeşitli ev malzemeleri ile destek verip, kuruduktan sonra o malzemeleri kaldırabilirsiniz. ( örn; tuzluk, kavanoz vb. gibi)
İkinci evimizin tamamını şeker hamuru ile kaplamak istedim ve kırmızı, yeşil ve beyaz şeker hamurlarıyla kaplanmış ve süslenmiş, şekli biraz daha farklı bu evi yaptım. diğerine göre biraz daha küçük olan bu ev oldukça fzla beğeni aldı. Her iki evin kalıbını da kareli kağıtlara ben kendim çıkardım. Ama internette pek çok şablon bulabilirsiniz.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

Merhaba hocam :) yaptıklarınız çok güzel severek takip ediyorum sizi :) Sizi Kendi bloğumda davet ediyorum beni kırmaz gelirseniz çok mutlu olurum :)

https://yusufakmann.blogspot.com

dilekçe işler dedi ki...

Çok güzel olmuş.

Türkiye Yapay Zeka dedi ki...

Ellerinize sağlık, thanks you very much!
Gerçekten çok güzel olmuş. Türkiye Yapay Zeka olarak sizi tebrik ederiz.
Oluşturduğunuz makale gerçekten harika. Bayıldık diyebiliriz efendim. Yapay Zeka Mühendisliği adı altında kurulan ilk yapay zeka platformuyuz. Sizi tebrik ederiz.
Saygılarla..