Perşembe, Şubat 18, 2021

TAHINLI KIYIR KIYIR HELVA

Herkesin Regaip Kandili mübarek, hayırlı duaları kabul olsun. Eskiden daha yoğun yaşadığımız güzel adetlerimiz vardı bizim.  Örneğin kandil günlerinde az cok herkesin evinde bir seyler pişer ve konu komşuya dagıtılırdı. Kimisinde lokma, kimisinde pişi, çokça da helva.  Sonra kandillerde büyükler ziyaret edilir, elleri öpülür hayir dualar alınır, beraberce tv deki kandil programları muhakkak dinlenirdi. Şimdilerde de yapan vardir ama birbirinin ayni mesajları atmak insanlara daha kolay geliyor. Konu komşuları da zaten pek tanımıyoruz artık. Ama yine de bir şeyler yapıp dağıtmak isteyen olursa bu tahinli kıyır kıyır lezzette helvayı tavsiye ederim. Youtube video ekledim, linkine BURAYA TIKLAYARAK ULASABILIRSINIZ. 
Malzemeler;
100 gr tereyağı
1,5 su bardağı un
1 su bardağı pudra şekeri
yarım su bardağı tahin
yarım veya 1 çay bardağı iri kıyılmış ceviz
Hazırlanışı;
1. Tereyağını bir tavaya alıp eritelim.
2. Üzerine unu ekleyip rengi değişip, kokusu çıkana kadar kavuralım.
3. Üzerine pudra şekerini  azar azar ekleyip birkaç dakika şeker güzelce karışana kadar kavurmaya devam edelim. Cevizleri de ekleyip bir iki çevirdikten sonra tahini ekleyelim ve kıvam alıncaya kadar orta ateşte helvayı karıştıralım.
4. Kıvamı katılaşınca altını kapatalım, ilk sıcağının çıkmasını bekleyip, ister dondurma kaşığıyla, ister normal kaşıkla servis edelim. Afiyet olsun. #regaipkandilimizmübarekolsun #helva #tahinlihelva #unhelvası

Hiç yorum yok: