Çarşamba, Şubat 20, 2008

ÇATLAK ÇÖREK

çatlak çörek 003

Sevgili Nilüfer'in sofrasından yayınlamak istediği bir tarifte "çatlak çörek" isimli bu poğaçalar. Hem görüntüleri hemde lezzetleri çok güzeldi. Nilüfer bu poğaçaların hemen bayatlamadığını ve uzun süre dayandığını söyleyince, tam bana göre dedim ve sizlerle de paylaşmak istedim.
Malzemeler;250 gr margarin(erimiş )
*1 çay bardağı zeytinyağı
*1 su bardağı yoğurt
*½ kahve fincanı sirke
*Tuz
*1 kahve fincanı soda
*1 kabartma tozu
*1 yumurta
*Aldığı kadar un
*İçine, kaşar, sucuk veya dilediğiniz bir iç malzemesi.
Hazırlanışı;
Tüm malzemeyi yoğurarak kulak memesi yumuşaklığında hamur yapın.Hazırladığınız hamuru streç folyoya sarıp, 1 gece buzdolabında bekletin. Cevizden birazca büyük ebezeler koparıp, merdaneyle çay tabağı büyüklüğünde açın. İçine ufak ufak doğradığınız iç malzemesinden koyup, hamuru yuvarlayın.yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklarla yerleştirin ve üstlerine yumurta sarısı sürün. Poğaçaların üstüne bıçakla ortadan çarpı işareti şeklinde çizik atın. Önceden 180 derecede ısıtılmış fırında kızarıncaya kadar pişirin.

5 yorum:

sinem dedi ki...

Merhabaa,

herzamanki gibi cok guzel gorunuyorlar dikkatimi cekti ilk defa bir pogocada soda gordum koyma amaci nedir acaba kabarmasi mi..

ellerinize saglik
sevgiler

meltem dedi ki...

ufuk hanım merhaba

ellerinize sağlık çok iştah açıcı görünüyolar (hiç açık değil ya )sucuklu olması aklıma yattı en kısa zamanda denemek istiyorum size kolaylıklar dilerim...

Adsız dedi ki...

çok nefis gözüküyorlar.ellerine sağlık.bana da beklerim yalnizkralice.blogspot.com

Ilker Erdem dedi ki...

Merhaba, hersey cok guzel gorunuyor ellerine saglik. Sevgiler

ufukmutfakta dedi ki...

Sinem cevabım bayağı geç oldu kusura bakma. Sodayı sanıyorum kabartmaya yardımcı olması ve daha gevrek olması açısından kullanıyorlar. Açıkçası yeğenim yaptığı için bilemiyorum, sevgiler...

Meltem teşekkürler...

Mona lİsa teşekkürler...

İlker teşekkürler...