Pazar, Ekim 09, 2011

BORA'NIN 10.YAŞ KORSAN PARTİSİ

genel görüntü
10. Yaş gününde Bora'ya sevdiği bir konsept ile hazırlanmış,özel bir doğumgünü partisi hazırlamak istedim. Ancak yaşadığımız bazı sıkıntılar sebebi ile geçen hafta yapmayı planladığımız doğumgününü iptal etmek zorunda kaldık.Çok şükür sıkıntılarımızı atlatınca Bora'nın kuzenleri geç de olsa doğumgünü partisini yapalım dediler ve Esra Teyzemizin yardımıyla   minik de olsa bir kutlama yaptık. Partimiz  "Korsan" temalıydı ve tüm süslemeleri Yap yapıştır Atölye-Esra'cığım hazırladı. Bu sene pastayı ben yapmak istemiştim, çünkü iki senedir pasta yapmıyorum ve gerçekten pasta yapmayı çok özledim. Ancak bahsettiğim gibi sıkıntılı dönem sonunda bende pasta yapacak güç kalmayınca imdadımıza Hanimiş-Işıl'cığım yetişti ve çok kısa  sürede harika bir pasta ile doğumgünümüzü tamamladı.Bu yazımda tarif yok. Sadece doğumgünü partilerine fikir olur düşüncesi ile hazırladıklarımızın fotoğraflarını yayınlayacağım.

DSC_1581DSC_1584DSC_1564
Partimizde benim için hazırlaması pratik, çocuklar içinse sevilen yiyecekleden bir menü oluşturmaya çalıştık. Bu aşamada sevgili arkadaşım Berna'nın hazırlayarak gönderdiği zeytinli rulo kurabiyeler ve zencefilli tarçınlı, yelkenli şeklindeki kurabiyeler imdadıma yetişti. tek lokmalık sucuklu mini pizza ve mini sandviçleri de çocuklar çok severek yediler.
DSC_1560DSC_1613DSC_1618
Kabaklı mini kekler, arpa şehriye salatası ve kırmızı lahanalı patates salatası da sevilerek tüketilen ikramlarımızdandı.
DSC_1640
Sevgili Yap yapıştır Atölye-Esra tarafından hazırlanan korsan bayrakları, yiyeceklerin yanlarına iliştirdiğimiz üstlerinde Bora'nın adı yazan yine korsan temalı etiketler, partiye bütünlük ve şıklık verdiler.
DSC_1555DSC_1554DSC_1570
Siyah-beyaz kurdele ile çevrili,siyahla kapla straforun üstüne, kürdana batırarak yerleştirdiğim marshmallow ve bisküviler, üstlerine yelken süsü verilmiş atıştırmalık ve kurabiyelerde çocukların en çok sevdikleri arasındaydı.
DSC_1553
İkram ettiğimiz meyve sularının üstünde de doğumgünümüzün teması olan korsan'lı etiketler yerini aldı. Bu şişeleri ellerinden düşürmeyen çocukların yaşadığı heyecan ve sevinç ise görülmeye değerdi.
DSC_1536DSC_1593DSC_1545
Korsan parti olurda, partiye katılan minik korsanların ganimetleri olmaz mı?.Elbette olur.İşte sandık içindeki altından çikolatalar ve sürpriz oyuncaklı sakızlar da işte o ganimetler, hepsi minik korsanlar tarafından anında kapışıldı.
Yine korsan etiketleri ile parti menümüzde yerini alan muffinler ise yabanmersinli ve damla çikolatalı idi.
DSC_1646
Pastamız ise korsanların korsanı Karayip Korsanları'nın simgesini taşıyan bol çikolata ve fıstıktan oluşan harika bir pastaydı. Ellerine sağlık Işıl'cığım.
DSC_1651
Partimizde en ilgi çekici olan ise vinilden yapılmış olan, üstünde Bora'nın korsan olarak hazırlanmış bir fotoğrafının yer aldığı dayanıklı afiş'ti. Böylece Bora'nın istediğinde duvarına asabileceği ve fotoğraflar dışında, yıllarca saklayabileceği bir doğumgünü anısı kalmış oldu.

23 yorum:

Eya dedi ki...

Ufukcugum...insan böyle zamanlarda arkadasliklarin kiymetini daha iyi anliyor. Ne güzel...etrafinda senin yükünü alip sahane bir partiyi olusturmanda yardimci olmus arkadaslarin. Nice mutlu ve saglikli yillar olsun Boraya...sevgilerimle

zehra

Adsız dedi ki...

parti harika görünüyor bu güzel günle birlikte umarım bütün sıkıntılarınızı unutmuşsunuzdur...boraya mutlu nice seneler diliyorum.sevgiler

cafenoHut dedi ki...

Bora'nın doğum günü kutlu olsun ve umarım o sıkıntılı günler her neyse bir an önce geçer gider...
Herşey harika görünüyor, erkek çocukları olanlar için çok güzel bir konsept olmuş...
Yapanların tek tek ellerine sağlık...

ozlemhan dedi ki...

Sıkıntının geçmiş olmasına sevindim inşallah seni çok üzecek birşey değildir.Ama harika bir doğum günü olmuş emeği geçen herkesin eline sağlık.Boraya uzun sağlıklı bir ömür diliyorum.Sana bahsettiğim sorunlarım yüzünden bende kızım için doğum günü yapamadım İnşallah seneye telafi ederim.

zerrin-misss dedi ki...

Bora'cığıma mutlu sağlıklı nice güzel seneler.

Ufuk'cuğum harika olmuş her bir ayrıntı nefis. Zaten çok zevkli birisin. Doğum gününe de yansımış..

Esra'nın ve Işıl'ın yaptıklarıyla katmerlenmiş..

Sıcacık sevgiler.

Mutfak Havlusu dedi ki...

Nutkum tutuldu derler ya işte bana da öyle oldu desem?
Deniz ve ona dair herşey bende de bir tutkudur ve çok severim,bir arkadaşımda korsanlarla ilgilidir deniz le beraber şimdi aklıma geldi ona da bir ara böyle birşey yapmalıyız:-)
Harika bir doğumgünü olmuş Bora çok şanslı biri onun ilgi ve alakasını takip edenler var yanında bu harika birşey!
Allah uzun ömür versin boraya,rabbim hayırlı evlat eylesin.Sevgiler,selamlar.

IŞILCA TATLAR dedi ki...

Ufukcuğum,
Ne şahane bir doğumgünü partisi olmuş. Hele sıkıntılı bir dönemin sonrasında hepinize çok iyi geldiğini umuyorum. Sıkıntılar, üzüntüler bütün evlerden uzak olsun.
Seni bu gününde yalnız bırakmayan ve emeği geçen Esra, Berna ve Işıl'ın da ellerine sağlık. Herşey öyle güzel görünüyor ki bir çocuğun hayallerini gerçekleştirmek bu olsa gerek.
Bora'ya sağlık, mutluluk ve neşeyle geçireceği nice doğumgünleri diliyorum.
Sevgilerimle,

Unknown dedi ki...

Ay ben ne desem bilemedim :)
Nasıl özenli,nsıl güzel,nasıl da hoş bir organizasyon olmuş..
Normalde hiç ilgim olmamasına rağmen,ben bile hayran kaldım korsan temalı partiye :)
Bora ne kadar mutlu oldu tahmin etmek hiç zor değil..
Rabbim sağlık,huzur ve mutlulukla,umduklarından fazlasını bulacağı nice nice yıllar nasip etsin inşAllah..
Sevgilerimle canım..

hanimiş dedi ki...

İyi ki doğdun Boraaaa...

Ben bu lezzetli menüyü tatma şansı bulan biri olarak özellikle ve ısrarla ve şiddetle kabaklı mini kekleri bir an önce herkesin yapıp yemesini öneririm.

Arpa şehriye salatası ve börek de pek güzeldi. Bence Ufuk her ay bir dooğum günü hazırlasın..

LaMa dedi ki...

en sansli korsan bizim korsanlar!
Nice guzel yillar, Bora'ya!

akdenizkizi.blogspot.com dedi ki...

herşey pek güzel...küçük beyimizede nice yaşlar....yalnız bir detay var küçük bey korsan olamayacak kadar güzel bir yüze sahip...ALLAH uzun ömürler versin.....:)))

u.aydin dedi ki...

partinin detayina inanamadim.senin blogunu aylardir takip eden biri olarak bu partinin baskasinin elinden cikamayacagini anlamamak imkansiz.bence oglu olan herkese de cok iyi bir fikir.ellerine saglik.

sare dedi ki...

Merhaba, ne güzel sıkıntılar geçmiş ve Bora' da genç bir delikanlı olma yolunda ilerliyor. Mutlu, sağlıklı, sevdikleriyle uzun ömürler dilerim.
Sevgiler, iyi haftalar.

Adsız dedi ki...

gercekten cok zevkli yaratici bir sofra olmus yavrunuz cok sansli mutlu seneler dilerim.sizden birde ricam var insanlar SOMALIYI unutmasin bu resmi lutfen kaldirmayin tesekkurler

Adsız dedi ki...

merhaba ben cılgın pastalar aysu hemen hemen her gün sizi takip ediyorum ve bora'nın dogum gününü kutlamak istiyorum saglıkla huzurla basarıyla dolu bereketli bir ömür diliyorum.ne yalan söyleyeyim haberim olsaydı bir parça bişeyde ben yapıp göndermek isterdim her ne kadar siz beni tanımasanızda her gün sizinleyim bu nedenle seve seve yapardım bu arada parti muhteşem hazırlanmış emegi gecen herkesin eline saglık hazine sandıgına da bayıldım ne söylenebilir ki boranın yerinde olmak isterdim:)))sevgilerimle

Sevil Şahin (birdemliksohbet) dedi ki...

ufuk ablacım canım şahane bir parti olmuş gerçekten esranında ışılında ellerine sağlık. Harika şeyler ortaya çıkarmışlar Sevgili boranın doğum gününü en içten dileklerimle kutlar daha nice uzun seneler hep sağlıklı mutlu ve başarılı bir hayatı olmasını dilerim.
sevgilerimle

Pelin dedi ki...

Ufukçuğum yakışıklı Boramıza sağlıklı, uzun ve mutlu bir ömür diliyorum. Sıkıntılar atlatılmış ve harika bir parti hazırlanmış. Emeği geçen herkesin ellerine sağlık.
Sevgilerimle

ufukmutfakta dedi ki...

GÜZEL YORUMLAR VE İYİ DİLEKLERLE BURAYA MESAJ BIRAKAN TÜM ARKADAŞLARIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM. İYİ Kİ VARSINIZ VE BEN İYİ Kİ ORADA VAR OLDUĞUNUZU BİLİYORUM. SEVGİLERİMLE....

Adsız dedi ki...

Canımmmm nice yaşlar olsun.Sağlıklı ve başarılı yıllar.Ufuk bu ne güzel pastalar.Keşke ben senin kızın olsaydım.:))))))))) Sevgilerimle..

Zehra Gürgen dedi ki...

Ufuk'cum çok güzel bir parti olmuş.Tema ve hazırlıklar çok uyumlu ve güzel. Oğluna nice güzel yaşlar diliyorum..
sevgiler
www.cafederins.com

Oglak Kizlari dedi ki...

Bayıldımmm.
Nice senelere.

Kafası yarılmış kız annesi Çiğdem

Adsız dedi ki...

Her şey süper gözüküyor. Ellerinize sağlık. İnsanın etrafında böyle güzel şeyler yapan teyzeleri, ablaları, arkadaş anneleri olunca yapamayanlara baya iş düşüyordur çocuklarını mutlu edebilmek için. (boranın ileride eşi de umarım sizin kadar marifetli ve becerikli olur :))Allah sağlık versin, hep böyle keyifli doğumgünleri yaşasınız hep beraber, keyifle. ilke-anne adayı (endişeler ondan :))

ELİF dedi ki...

Ufuk Hanım Merhaba...
Sitenizi incelerken bu parti ve inanılmaz güzellikte olan ve ağzım açık okuduğum bu yazınızdaki birbirinden güzel ikramlara bayıldım. O çok beklenen tarifi tek lokmalık sucuklu pizza tarifini az önce not aldım. İnşallah en kısa zamanda yapınca sizinlede paylaşacam.Yalnız benim sizden bi ricam olacaktı eğer mümkünse; Mini sandiviçler ve özelliklede Arpa şehriye salatasıni bloğunuzda yayınlamanız mümkünmü? yada gelecek olan tarifler arasında bu ikiside yer alıyormu eğer öyleyse beklerim hiç usanmadan:) Hergün iş yerimden çalışırken bloğunuzu takip ediyorum..Lütfen özellikle bu salatanın tarifini yayınlayabilirseniz beni çok mutlu etmiş olursunuz Ufuk Hanım Trabzon'dan size kucak dolusu sevgiler gönderiyorum..Hoşçakalın.