Pazartesi, Ocak 06, 2014

TUZLU ÇÖREK OTLU MİNİKLER

DSC_0153
Son sekiz yayınıma baktım da hepsi tatlı tarifler. Hiç tuzlu bir şey yayınlamamışım. Artık ziyaretçilerimin bu tatlıları görmekten içleri bayılmıştır diye düşündüm ve araya bir tuzlu sıkıştırayım dedim. Tuzlu dediysem aslına öyle baskın bir tuzlu değil ama. Yaz aylarında yaptığım bu minik çörekotlu kurabiyeleri yapalı uzun süre oldu ama paylaşmak yeni kısmet oldu. Tek lokmalık yedikçe yediren, leblebi gibi atıştıracağınız ve oldukça bereketli bu tuzlu kurabiyeleri gerçekten çok sevdim. Tarifini SÜSLÜ MUTFAK'ın sahibi arkadaşım Arzu'dan almıştım. Arkadaşımın tavsiyesi, el oyalayan ama çok sevilen bu miniklerin hamurunu tek seferde yapmayabileceğiniz, dilerseniz istediğiniz kadar hamuru derin dondurucuda saklayabileceğiniz ve dilediğiniz zaman çıkarıp kullanabileceğiniz. Bence bu yöntem çok pratik. Tavsiye ederim. Bir de Arzu' nun tarifinde miniklerin üstüne yumurta sarısı sürülmüyor. Ancak ben başka arkadaşların bloglarında üstüne yumurta sarısı sürülmüş olarak da gördüm. Görüntü açısından farklılık var. Dilerseniz öyle de yapabilirsiniz.
Malzemeler:
*Yarım çay bardağı(orta boy) sıvı yağ
*200 gram oda sıcaklığında tereyağı
*Aynı büyüklükte çay bardağının yarısından fazla toz şeker ( şekeri fazla sevmeyenler bu miktarı azaltabilirler. Ama mutlaka az da olsa şeker ilave edin)
*1 yumurta
*Bir çay kaşığı kadar Tuz
*1 paket kabartma tozu
*2 çorba kaşığı çörek otu
*Yarım limon suyu
*Aldığı kadar un
Yapılışı:
1)Bütün malzemeleri yoğurma kabına alıyoruz.
2)Un ekleyerek yoğurmaya başlıyoruz.
3)Hamurumuz kulak memesi yumuşaklığına gelene kadar un ekliyoruz.
4)Hamurdan parçalar koparıp, Minik minik yuvarlıyoruz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisine hafif aralıklı diziyoruz.
5)175 derecede fırında hafif pembeleşene kadar pişiriyoruz. İyice soğuduktan sonra servis yapıyoruz.
                                                                               
Afiyet olsun...
DSC_0164


12 yorum:

mutfağımdanesintiler dedi ki...

Tam bir lezzet bombası. İnsanın yedikçe yiyesi geliyor. Elinize sağlık. Sevgilerimle :)

ArMeda dedi ki...

Çok severiz bu minikleri üstelik uzun süre bayatlamayan bir kurabiye.Ellerine sağlık.Sevgiler..

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim. Tarifi yapip yayinlamakla beni ne kadar mutlu ettin anlatamam. Takipcileriminde sayisi artti:))hersey icin tesekkurler guzel arkadasim. Sevgiler

Unknown dedi ki...

görüntü şahane eminim çokta lezzetliler ellerinize sağlık.

Adsız dedi ki...

süper bir kurabiye yarına kadar kalır mı bilmem çörek otunun lezzetiyle ağızda dağılan nefis bir kurabiye tarif defterimde yerini aldı.

başarılar hep yanınzda olsun

sevgiler

arzu

Adsız dedi ki...

Merhaba,
tarif süper, yanliz ikinzi fotorafdaki deniz kabugunun üerindeki sinek mi? Kizmayin ama biraz istahi bozuyorda. Olabilir tabi böyle seyler, ama belki fotomontajla silinir. Gözüme hemen o carpti, belki de degildir ve sadece sinege benziyordur ;)
Sevgilerimle

Adsız dedi ki...

Süper, sinegi silmissiniz. Iste ne kadar duyarli bir blog yazari oldugunuz burdan belli. Süpersiniz, sizin sayfaniza bayiliyorum.
Sevgiler...

yagizlahayat dedi ki...

Merhaba

Bloğunuzu uzun zamandır keyifle takip ediyorum. Özellikle kurduğunuz sofraları çok beğeniyorum. Bugünde bu tarifinizi denedim. Çok beğendim. Saıncası yoksa tarifini link vererek bloğumda paylaşabilir miyim?
Sevgilerimle

www.birdilimkeyif.wordpress.com

ufukmutfakta dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
ufukmutfakta dedi ki...

Yağızli Hayat, öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür ederim. Deneyip beğendiğiniz tariflerimi blogunuzda yayınlamaniz beni mutlu eder. Sevgilerimle...

yagizlahayat dedi ki...

İzin verdiğiniz için çok teşekkür ederim. Yazdım yayınladım :-) http://birdilimkeyif.wordpress.com/2014/02/10/tuzlu-corekotlu-minikler/

buzlubadem dedi ki...

Çok şekerler :)