Perşembe, Mayıs 08, 2014

MİDYE BÖREK

midye börek
Bu aralar sayfamla pek ilgilenemediğim doğrudur. Ama okuduğunuzda bana hak vereceğiniz  sebeplerim var. Bu sebeplerden ilki kilo sorunu. Üstelik sadece ben değil, çocuklarda kilo aldı. İş yoğunluğum, vakitsizlik de sebepler arasında. Böylece evde fazla çeşitli veya değişik yemekler pek hazırlamıyorum. Ancak misafir olduğum sofralarda, sayfamda yer almayan hoş tarifler görünce sizler için fotoğraflayıp, tariflerini  yazmayı seviyorum. Midye Börek aşağıda fotoğrafı bulunan güzel sofrada yer alan tariflerden biri. Büyük Ablam tarafından yapıldı. Ben bu tarifi ilk olarak Sevgili Yeşim arkadaşımızda görmüştüm.  Ondan sonra pek çok kişi tarafından yapıldı, yayınlandı ve çok beğenildi. şeklinin nasıl verildiği konusunda Sevgili Yeşim'in sayfasına BURAYA tıklayarak bilgi edinebilirsiniz. Ablam iç malzemesini kıymalı yapmıştı, sizler dilediğiniz malzeme ile yapabilirsiniz.

DSC_1352

Malzemeler;
Bir adet yufkadan, böreklerin büyüklüğüne göre 4 adet veya 6 adet börek çıkıyor. Bu sebeple ihtiyacınıza göre ölçüleri siz ayarlayabilirsiniz.
*4 adet yufka ( Ablam 6 eşit üçgene böldüğü için 24 adet börek çıkmıştı)
*150-200 gr eritilmiş tereyağı
İçi İçin;
* 300 gr kadar kıyma
*1 adet büyükçe soğan ( Soğan kıymalı böreklerde oldukça güzel lezzet veriyor)
*Yeteri kadar maydanoz
*karabiber, tuz, pul biber
*üstüne sürmek için yumurta sarısı.
Hazırlanışı;
1.İlk olarak yemeklik doğradığınız soğanları, bir yemek kaşığı sıvıyağda soteledikten sonra, kıymasını ekleyip güzelce kavurun. En son baharatları ve ince doğranmış maydanozları ekleyip, altını kapatın ve soğumaya bırakın.
2.Yufkaların her birini düzgün bir zemine yayın. erimiş tereyağını bolca yufkaların üstüne sürün.
3. Yufkaların her birini 6 eşit üçgen parçaya bölün. Her bir üçgen  parçanın sivri ucu ile geniş ucu büzdürerek oluşan iki parçayı yan yana bir araya getirin. Sivri uç kısmına hazırladığını iç harcından bir kaşık koyup, yufkayı rulo şeklinde saralım. YAPILIŞI İÇİN BURAYA BAKABİLİRSİNİZ!
4.Börekleri  yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürerek 180 derecede fırında kızartalım. Afiyet Olsun.

DSC_1341


13 yorum:

Unknown dedi ki...

Canim arkadasim afiyet olsun. Bu boregi ben de yapmistim ve cok begenilmisti. Ablanin elinden de ne kadar lezzetli olmustur kim bilir. Sevgilerimle

Nurşen Aksoy dedi ki...

Mımm bayılıyorum bu böreğe,nefis oluyor.ellerinize sağlık..

yeşim dedi ki...

ablanın ellerine sağlık ufukçum nefis olmuşlar.afiyet olsun.sayfamda diyet menüleri yayınlıyorum.biliyorsun herhalde.bak istersen uygulaya bilirsin.görüşmek üzere sevgiler...

Unknown dedi ki...

su ve yağı karıştırp yapmıştım. kıyır kııyır olmuştu ama bekleyince yumuşamıştı. yufkaları sadece yağ ile ıslatıncada aynı şey oluyormu?

ofis taşıma dedi ki...

harika bir börek daha önce tatmıştım süper bişey

ufukmutfakta dedi ki...


Deniz Yıldızı Belgin, bu tarzda pek yumuşama olmuyor. Oldukça gevrek ve çıtır çıtır oluyor.

LEZZETİKRAM dedi ki...

goruntu muhtesem , tadi da muhakkak oyledir ellerinize saglik;)

Unknown dedi ki...

Nefis bir borek olmus... Ellerine saglik canim...

antalya evden eve nakliyat dedi ki...

annem çok yapar hariba bir şey çok severim

Antalya evden eve nakliyat dedi ki...

börek nefis görünüyor canım çok çekti

Kayseri Evden Eve Nakliyat dedi ki...

Harika görünüyor

Eşya Depolama dedi ki...

hımmmm

parça eşya taşıma dedi ki...

harika