Pazartesi, Mart 25, 2019

ÇİKOLATA SOSLU MOZAİK PASTA

Bir Mozaik pasta tarifi daha vereceğim size. Sayfamda bir tarif daha var. O tarifte bisküvili içine kattığımız sosunda erimiş bitter çikolata var. Bu tarifte ise iç sosunda bitter çikolata yok ama kakao miktarı diğerinden daha fazla. Sonuçta her iki tarifim de çok güzel oluyor. Ben ikisini de seviyorum. Diğerinin tarifine BURADAN-MOZAİK PASTA tıklayarak ulaşabilirsiniz. burada vereceğim tarifin ölçüleri fotoğrafta görülen  baton kek kalıbımız için   bayağı fazla oldu. Dolayısı ile artan malzemeden ikinci bir mozaik pasta daha yaptım. Onu da elimle şekillendirerek üçgen piramit şekli verdim. Ben kalabalık misafire yapmıştım ölçü onun için çok. Siz İsterseniz malzemeleri ikiye bölerek yapabilirsiniz.
Malzemeler
*600 gr petibör bisküvi
*150 gr erimiş tereyağı
*1 su bardağı kakao
*3 çay bardağı toz şeker
*3 çay bardağı süt
*1 su bardağı iri kırılmış ceviz
Üzeri için;
Hazır çikolata sosu. İsterseniz ganaj da yapıp dökebilirsiniz.
Yapılışı;
1)Bisküvileri ufalamadan iri parçalara bölün ve çukur bir kaba koyun.
2)Erimiş tereyağı, süt, kakao ve toz şekeri ayrı bir kapta şeker eriyene kadar karıştırın. Bu karışımı bisküvilerin üzerine dökün ve bisküvileri ezmeden güzelce karıştırın.
3)Kalıbınızı Streç film ile kaplayın ve bisküvileri kalıba ya da kelepçeli kalıba çok ezmeden ama bastırarak dökün.
4)Streçle filmle üstünü kapatın ve en az 1-2 saat servis yapıncaya kadar buzdolabına kaldırın.


 Servis yapmadan bir saat kadar önce hazır çikolata sosunu paketin üstünde yazdığı gibi süt ile pişirip, ara ara karıştırarak soğutun. Dolaptan çıkardığınız pastanın üstüne döküp, dilimleyerek servis yapın.


Hiç yorum yok: