Salı, Mayıs 05, 2009

PEYNİRLİ VE KİRAZ DOMATESLİ KİŞ

peynirli kiraz domatesli kiş

Mayıs ayı Lezzet Dergisi için hazırladığım tarifleri sizlerle paylaşmakta çok geç kaldığımın farkındayım. Ancak iş yoğunluğu mazeretimi kabul edeceğinizi de biliyorum:)
Bir önceki yazıma gelen yorumlardan bazılarının da belirttiği gibi, dergide hazırlamış olduğum iki tarifim, dergi yönetiminin reklam uygulaması sebebi ile yer almamış. Ancak ben buradan o iki tarife ait resimleride yazılarıda yayınlayacağım. Bunlardan Tost Ekmeği Salatasını blog sayfamı ilk açtığım günlerde sizlerle paylaşmıştım. O sebeple aşağıda linkini tekrar vereceğim.
Peynirli ve Kiraz Domatesli Kiş'e gelince; bir peynirsever olarak tam banahitap eden ve yiyenler tarafından oldukça övgü alan bir tarif oldu. Kaynak veremeyeceğim çünkü malzemelerin çeşitlerini ve ölçüleri tamamen kendi kafamdan uydurdum. Bakalım sizde beğenecekmisiniz.
Hamuru için,
*175 gr küp doğranmış soğuk tereyağı,
*1 yumurta,
*1 çay kaşığı tuz,
*1/2 çay bardağı süt,
*3 su bardağı un.
Üst malzemesi;
*100 gr sert beyaz peynir
*100 gr taze kaşar
*100 gr tulum peyniri
*2 adet yumurta
*100 gr sıvı krema
*1/2 su bardağı kadar ince doğranmış dereotu
*1 su bardağı çekirdekleri çıkarılmış ve dilimlenmiş yeşil zeytin
*Yeterince kiraz domates
Hazırlanışı;
1.Hamur malzemesini karıştırıp bir güzel yoğurduktan sonra yarım saat kadar dinlendirelim.
2.Dinlenen hamuru pişireceğimiz kalıbın ölçülerinde merdane ile açalım ve kalıbın yanlarını da kaplayacak şekilde yerleştirelim.
3.Hamurun ortasının kabarmaması için, aynı ölçülerde keseceğimiz yağlı kağıdı yerleştirdikten sonra üstüne bakliyat (nohut yada fasulye) yerleştirip, 180 derecede önceden ısıtılmış fırında 15 dk kadar pişirelim. Piştikten sonra üzerinden yağlı kağıdı ve bakliyatı alalım.
4. Hamurumuz soğurken, yumurtaları çırpalım ve içine rendelenmiş peynirler ile kremayı katıp, çırpmaya devam edelim.En son dereotunu da karıştırıp, soğuyan kiş hamurumuzun üstüne yayalım, zeytinleri ve domatesleri de yerleştirdikten sonra 180 derecede sıcak fırında üstü kızarıncaya kadar pişirelim.
5. Soğuduktan sonra servis yapalım.

TOST EKMEĞİ SALATASI
tost ekmeği salatası

Bu salatayı çok uzun yıllardır yaparım ve gelen misafirlerime ikram ederim. İlk başta görüntüsü sonra ise lezzeti çok beğenilir ve hep tarif alınır. Bu kez içi aynı olmakla beraber dış görüntüsünde bir kaç değişiklik yaptım.
Daha önce yayınladığım LİNK BURADA. Üstüne tıklayarak tarife ulaşabilirsiniz.
Afiyet olsun.

15 yorum:

Aybike Ceylan dedi ki...

Ufuk'cugum,

Tablo gibi olmus, ellerine saglik.

Sevgilerimi gonderiyorum.

Unknown dedi ki...

Ufukcum hayranım sana öyle leziz ve
şık lezzetler paylaşıyorsun ki elleri
ne sağlık.Kocaman sevgiler...

Adsız dedi ki...

Kiş çok güzel görünüyor Ufuk Hanım. Ben hamurunda kabartma tozu varmıydı diye sormak istiyorum. Çünkü kabarmasını önlemek için üzerine ağırlık koyulduğunu yazmışsınız.Ellerinize sağlık.Eren

Adsız dedi ki...

DERGİDEKİ YAZIN İÇİN ÇOK TEBRİK EDERİM CANIM ,İKİSİDE BİRBİRİNDEN LEZZETLİ GÖRÜNÜYOR ELLERİNE EMEKLERİNE SAĞLIK...

durutarifler dedi ki...

Kişin görüntüsü tek kelime ile muhteşemmm. Kiraz domatesler harika bir hava katmışlar kişe.
Salata da listeye alındı. Ne hoş bir görüntü bu.
Ellerine sağlık
Sevgiler

Adsız dedi ki...

her zamanki gibi harika tarif herzaman begenerek takip ediyorum sitenizi. sizin kadar olmasada benimde bir sitem var beklerim selamlar nesrin www.lalelimutfaklar.blogcu.com

Betül dedi ki...

merhaba. ne güzel olmuş böyle kişiniz:) Kişin birde ıspanaklı olanını bekliyoruz:)

Bir Dilim Düş dedi ki...

Ufukcuğum tairflerin her iksi de harika ellerine sağlık canım.

Anneler günün kutlu olsun canım yavrucuklarınla birlikte uzun yıllar dilerim.

Sevgiler,
Evren

Sevgi Küçük dedi ki...

bunları nasıl kıyıp da yer ki insan?? çok güzel olmuşlar ve tarifler için sağol.herkesin anneler gününü de kutlarım.
sevgiler

~Semra Mutfakta~ dedi ki...

merhaba ufuk'cum tariflerin herzamanki gibi enfes görünüyor.cnm dergiyi 3 gün evvel aldım.resmini görünce sanki çok iyi tanıdığım bir arkadaşımı görür gibi oldum.
ayrıca belirtmek istediğim birşey var.benim aldığım dergide domatesli kiş resminin altında milföy ile hazırladığın salata tarifinin adı yazıyor.bu yanlışlıktan haberin vardır değilmi cnm.
neyse herşey güzel görünüyor ellerine sağlık.

Ordanburdanhayattan dedi ki...

blogunuzu yemekbiz grubundan bir arkadaşın tost ekmeği salatanızdan bahsetmesiyle keşfettim. harika tarifler var bayıldım. bundan sonra takipteyim.
sevgiler

elif dedi ki...

Ufuk Hanım bu kiş tarifinizi büyük boy yuvarlak borcamdamı yaptınız? yada kalıp olarak ne kullandınız paylaşabilirmisiniz lütfen benim için önemli..Cevabınızı beklicem sevgiler...

ufukmutfakta dedi ki...

Elif hanım merhaba,
Kişi ben 26 cm'lik tart kaıbında yaptım. tart kalıplarının alt kısmı kendiliğinden çıktığı için, tartları ya da kişleri kalıptan çıkarmak daha kolay oluyor. Ancak tart kalıbınız yoksa, küçük boy yuvarlak borcamda da yapabilirsiniz. Ancak sonradan rahat kaıptan çıkarmak için altına yağlı kağıt serin. Yağlı kağıt kaıptan epeyce büyük, kare şeklinde ve her köşesi kalıbın yan duvarlarından taşacak şekilde yerleştirin. Kiş piştikten sonra kalıbın dışında kalan yağlı kağıdın dört köşe ucundan tutarak, kişi kolayca ve kırılmadan kaıptan çıkarabilir, servis tabağına alabilirsiniz. Ya da kalıbın içinde dilimleyerek de servis yapabilirsiniz.Kolay gelsin...

ufukmutfakta dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

Merhaba

Kis tarifinizi dun denedim ve harika oldu; yiyen herkes bayildi cok tesekkrler